Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eksredaktør blir arrestert i morgen

Tidligere News of the World-redaktør Andy Coulson mistenkes for å ha vært involvert i den påståtte telefonhackinga som førte til avisas død.

BEDT OM Å MELDE SEG: Eksredaktør i News of the World, Andy Coulson, har blitt bedt om å melde seg til politiet i morgen. Han mistenkes å ha visst om eller vært involvert i telefonhacking. Det ble i dag bestemt at avisa legges ned. Foto: AP/Oli Scarff/Scanpix
BEDT OM Å MELDE SEG: Eksredaktør i News of the World, Andy Coulson, har blitt bedt om å melde seg til politiet i morgen. Han mistenkes å ha visst om eller vært involvert i telefonhacking. Det ble i dag bestemt at avisa legges ned. Foto: AP/Oli Scarff/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske avisa The Guardian melder at Andy Coulson, som var redaktør i skandaleavisa News of the World fra 2003 til 2007, har fått beskjed om at han vil bli arrestert av politiet i morgen.

Coulson mistenkes for å ha visst om eller å ha vært direkte involvert i den påståtte telefonhackingen mens han var redaktør. I dag kom beskjeden at søndagens utgave vil bli den siste av News of the World.

Statsministerens pressesjef Coulson var inntil januar pressesjefen til statsminister David Cameron. I dag ble han kontaktet av politiet og bedt om å møte opp på en politistasjon i London i morgen for avhør, skriver avisa.

Han gikk av som redaktør etter at reporteren Clive Goodman og privatetterforsker Glenn Mulcaire ble fengslet etter at de innrømmet telefonavlytting i 2007. Tabloidavisa har innrømmet at de har avlyttet flere kjendisers telefoner.

The Guardian avslørte mandag at detektiver fra Scotland Yard skal ha funnet beviser på at journalister fra News of the World hacket seg inn på telefonsvareren til den savnede jenta Milly Dowler i 2002 - og slettet meldinger fra telefonsvareren hennes. Dowler ble funnet drept seks måneder seinere.

Meldingene skal ha blitt slettet de første dagene etter at jenta forsvant i 2002, angivelig for at det skulle bli plass til nye meldinger. Dette gjorde ga hennes familie og venner håp om at hun fortsatt kunne være i live.

I tillegg mener politiet at de kan ha slettet betydningsfulle bevis.

168 år I dag ble det bestemt at avisa legges ned etter skandaleavsløringene.

- Etter å ha konsultert flere kollegaer, har jeg avgjort at vi må utføre videre handlinger med hensyn til avisa. Utgaven førstkommende søndag vil bli den siste utgaven av News of the World, sier James Murdoch i en uttalelse til sine ansatte i dag.

Han er sønnen til den australske mediemogulen Rupert Murdoch og sjef for selskapet News Corporation i Europa og Asia. De eier den 168 år gamle britiske tabloidavisa, som har et opplag på 2,6 millioner.

Avisa kommer ut en gang i uka, hver søndag. Det ikke vil være noen annonser i den siste utgaven, annonseplassene skal gis bort til veldedige organisasjoner. I tillegg vil alle inntektene fra søndagens avis doneres bort.

- De gode tingene ved News of the World er blitt overskygget av dårlig oppførsel. Hvis de siste beskyldningene er sanne, er dette umenneskelig, sier han videre.

LEGGES NED: Søndag blir den siste utgaven av News of the World, etter 168 år på gata. Foto: EPA/KERIM OKTEN/SCANPIX
LEGGES NED: Søndag blir den siste utgaven av News of the World, etter 168 år på gata. Foto: EPA/KERIM OKTEN/SCANPIX Vis mer