Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ekssamboeren varsler at hun skal slå tilbake

Den hovedtiltalte mannen (64) legger skylda for overgrepssaken på ekssamboeren (46). - Frustrerende, sier kvinnen selv.

- SKAL TILBAKEVISE: Ifølge advokat Steffen Brandstad (t.h) skal hans klient, den tiltalte moren (46), tilbakevise de mange påstandene den antatte hovedmannen (64) kom med i går. Han forsvares av advokat Sverre Næss. Foto: Tomm W. Christiansen
- SKAL TILBAKEVISE: Ifølge advokat Steffen Brandstad (t.h) skal hans klient, den tiltalte moren (46), tilbakevise de mange påstandene den antatte hovedmannen (64) kom med i går. Han forsvares av advokat Sverre Næss. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELVERUM (Dagbladet): Utad skal den 46 år gamle, hjemmeværende kvinnen ha virket sky og tilbakeholden. Men innenfor husets fire vegger var hun aggressiv, manisk og hadde full kontroll på barna hun nå er tiltalt for å ha misbrukt på det groveste.

Det hevder den 64 år gamle overgrepssiktede stefaren, som i går forklarte seg i Nord-Østerdal tingrett. Mannen som var sammen med den overgrepssiktede mammaen i nesten fire år, har så langt i sin forklaring tegnet et dystert og uhyggelig bilde av hva som skal ha skjedd i kvinnens enebolig i Alvdal.

Skal slå tilbake 64-åringen fortsetter sin forklaring i dag før kvinnen skal ta over fra vitneboksen. Steffen Brandstad, som er kvinnens forsvarer, sier at kvinnen skal tilbakevise de grove påstandene fra mannen.

- Hun er veldig nervøs og ikke like scenevant som stefar, men vi har forberedt oss på spørsmål hun kan få og gått gjennom saken. Vi vil tilbakevise påstandene hans, noe som blir uproblematisk å håndtere siden det er åpenbart at han forsøkte å dytte skyld over på henne, sier Brandstad.

Kvinnen erklærer seg ikke skyldig i voldtekt eller incest mot to av sine barn, men hun sa seg delvis skyldig i overgrep mot sin ene sønn.

- Hun tok initiativet Den overgrepstiltalte stefaren (64), som er antatt hovedmannen i overgrepene mot sine to stebarn og to nabounger, la i retten all skyld på sin tidligere samboer.

Han hevdet det var kvinnen som tok initiativ til overgrepene mot barna. Stefaren fortalte blant annet at kvinnen likte å sove i samme seng som barna sine, og at hun slo sammen to dobbeltsenger slik at alle fire kunne sove sammen.

Stefaren hevdet også at han bare filmet det som foregikk i kvinnens hjem fordi han ønsket å dokumentere «alt det rare og utagerende» som skjedde i eneboligen. Ifølge forsvarer Sverre Næss, var stefaren så utkjørt at han av helsemessige årsaker ikke orket å gå til politiet med bevismaterialet.

- Opptatt incestbok I retten sa stefaren at han trodde kvinnen tøysa da hun første gang skal ha nevnt sin dragning mot barn.

- Hun sa: Jeg tror det er noe galt med meg. Jeg tenner på barn, hevdet han at kvinnen hadde sagt på en tur de hadde til Sverige.

Kvinnen skal også ha bedt ham lese boka «Barna i dødens hus», som handler om foreldreparet Fred og Rosemary West i England som misbrukte og drepte sine døtre.

- Hun ville jeg skulle lese den. Det gjorde jeg og jeg noterte meg at den var veldig grotesk. Hun tok fram boka både titt og ofte, hevdet 64-åringen i retten.

Ristet på hodet Kledd i svart og med det blonde håret satt opp i en hestehale satt kvinnen rolig og hørte på de sterke anklagene mot henne. Den overgrepstiltalte moren så mye ned i bordet. Til tider ristet hun på hodet når anklagene haglet.

- Frustrerende er ordet hun bruker etter å ha hørt alt dette, sier kvinnens forsvarer Steffen Brandstad til Dagbladet.

Eks-samboeren gikk langt i å tegne et bilde av en ustabil person. Hennes sinnsstemning skal ha variert veldig etter at de møttes for første gang i 2003, mente stefaren.

- Forandret seg Han fortalte at han til å begynne med opplevde henne som blid og koselig, og at han etter hvert begynte å bli glad i henne, men at hun av og til kunne forandre seg veldig.

- Hun ble utagerende, veldig hissig, og sint, hevdet han.

Etter å ha vært sammen med kvinnen i ett år, skal hun igjen ha forandret seg, og blitt deprimert og isolert.

Dette forandret seg når kvinnen var rusa, noe hun ofte var, ifølge den 64 år gamle mannen.

- Da hun var edru var hun sosialt sky, men ble det motsatte da hun rusa seg. Da mistet hun alle hemninger, sa stefaren.

I dag skal altså moren (46) starte sin forklaring i retten. Dagbladet vil følge forklaringene gjennom dagen.

- FRUSTRERENDE: Ifølge Brandstad er frustrerende ordet kvinnen brukte om tiltaltes forklaring i går. Hun ristet ofte på hodet mens hun satt og hørte på mannens forklaring. Foto: Tomm W. Christiansen
- FRUSTRERENDE: Ifølge Brandstad er frustrerende ordet kvinnen brukte om tiltaltes forklaring i går. Hun ristet ofte på hodet mens hun satt og hørte på mannens forklaring. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling