Ekssoldater angriper by i Elfenbenskysten: - Menn med finlandshetter patruljerer byen

Tatt kontroll over landets nest største by.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere soldater har tatt kontroll over Elfenbenskystens nest største by Bouaké, melder Reuters.

- Byen er under kontroll av tidligere soldater, sier en offiser i hæren på telefon til Reuters.

- Mange av dem står ved byens nordlige og sørlige innfartsårer. Vi er i beredskap og avventer instruksjoner, sier han videre.

Innbyggere i byen har fått beskjed om å holde seg innendørs, og butikkene er stengt.

- Byen er øde. Menn med finlandshetter patruljerer byen på motorsykler og i biler. De angriper ikke innbyggerne. De har bedt oss om å holde oss hjemme, sier Ami Soro, en lærer som bor i byen.

Det ble hørt skyting ved 02-tida natt til fredag, før situasjonen roet seg, men sporadisk skyting fant fortsatt sted fredag formiddag.

En journalist fra nyhetsbyrået AFP bekrefter at det ble hørt tung skyting natt til fredag. Skytingen skjedde nær landets største militærleir, som ligger i byen, og minst to politistasjoner ble angrepet av tidligere soldater, forteller han.

Ifølge Reuters' opplysninger hadde de tidligere soldatene først slått til mot politistasjonene for å sikre seg våpen, og deretter inntatt stillinger ved inngangsveiene til byen.

– Det dreier seg om et oppgjør blant tidligere soldater som krever en bonusutbetaling på 5 millioner CFA-franc, samt hus, sier en soldat som ber om å være anonym, til AFP.

5 millioner CFA-franc tilsvarer nærmere 70.000 kroner.

(NTB)