Ekstern gransking av cruisedåp-saken i Bergen

Eksterne eksperter skal granske kommunens rolle i cruisedåp-saken i Bergen.

EKSTERN GRANSKING: Bergens ordfører, Trude Drevland, er siktet for grov korrupsjon. Nå har Bergen kommune bestilt en ekstern gransking av cruisdåp-saken. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
EKSTERN GRANSKING: Bergens ordfører, Trude Drevland, er siktet for grov korrupsjon. Nå har Bergen kommune bestilt en ekstern gransking av cruisdåp-saken. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kontrollutvalget i Bergen kommune vedtok tirsdag å bestille en ekstern gransking av hendelsesforløpet rundt skipsdåpen i Bergen 17. mai 2015, melder NRK.

Fredag ble ordfører Trude Drevland (H) og havnesjef Inge Tangerås siktet for grov korrupsjon.

- Vi vil ha en gjennomgang av hendelsesforløpet fra idé til handling og se på kommunens rolle i dette. Vi ønsker ikke å blande oss i personsakene, men vil se på kommunen som aktør. Hva som har vært gjort av saksbehandling, hvem som har behandlet søknader, og så videre, er ikke tilstrekkelig belyst, sier leder i kontrollutvalget, Thor Brekkeflat (Ap), til NRK.

Det ble i juni kjent at ordfører Trude Drevland var blitt fløyet i privatfly til Venezia i juni for å delta i sjøsettingen av Viking Star, alt betalt av cruisereder Torstein Hagen.

Senere ble det også kjent at Drevland hadde takket ja til et ukelangt cruise fra Istanbul med skipet, men Drevland avlyste turen. Havnedirektør Inge Tangerås var med på privatflyet til den italienske byen.

Opplysningene kom fram i etterkant av at Drevland var gudmor da cruiseskipet «Viking Star» ble døpt i en storstilt seremoni på Bryggen i Bergen 17. mai 2015.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.