Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ekstra lønn for god folkeskikk

Skal god folkeskikk gi høyere lønn - eller er det en selvfølge at kommunalt ansatte oppfører seg fint? Og hvordan skal det måles i kroner og øre?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PORSGRUNN (Dagbladet.no): Debatten raser i Porsgrunn. Noen trekker på smilebåndet, andre griner på nesa. Folkeskikk-tillegget er en del av kommunens nye lønnsplan. Den vektlegger personlige egenskaper i tillegg til faglige kvalifikasjoner.

Krangelen rundt planen gjør at den nå skal evalueres. «God folkeskikk» og «det lille ekstra» er blant kritieriene som kan gi lønnshopp. Ja, ikke bare det lille ekstra, men det «uventede lille ekstra».

- Ikke målbart

Fagforbundet og Utdanningsforbundet rister på hodene. Politikerne har vedtatt en lønnsplan de ansatte ikke skjønner meningen med.

- God folkeskikk er en selvfølge. Hvordan skal det måles? Det står ikke en gang noe om god folkeskikk i ansettelsesinstruksene i kommunen. Det blir tatt som en selvfølge, sier leder i Utdanningsforbundet i Porsgrunn, Monika Bø, til Dagbladet.no.

Og om det er så som så med folkeskikken når du er på jobb for Porsgrunn kommune, kan du få mer i lønningsposen hvis du yter det «uventede» lille ekstra.

Trynetillegg

Fagforeningene mener at alt dreier seg om trynetillegg. Litt ekstra på konto for å jatte med sjefen?

- Vi vil at lønna skal fastsettes ut fra målbare kriterier, sier Monika Bø.

- Har politikerne vist dårlig folkeskikk ved å vedta en plan uten at de ansatte er hørt?

- Tja..., sier lederen i Utdanningsforbundet høflig:

- Det er i alle fall god folkeskikk å høre på de ansatte, svarer hun diplomatisk.

Ordfører Øystein Beyer i Porsgrunn sier til Telemarksavisa at hele lønnsplanen nå skal evalueres.

- Jeg vil jo si at enkelte kan vise bedre folkeskikk enn de gjør, men det er ikke sikkert dette er noe godt kriterium for lønn, medgir Beyer.

TULL: - Meningsløst, sier leder i Utdanningsforbundet i Porsgrunn, Monika Bø om at \'god folkeskikk\' skal gi lønnstillegg.