Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ekstra sikkerhetsutstyr

OSLO: Du kan kjøpe utstyr som gjør bilen din sikrere. Men aller viktigst er det at utstyret monteres og brukes riktig. Ellers er det i beste fall bortkastede penger - i verste fall livsfarlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetsbelte for gravide: Her finnes flere modeller. Bellysafe er blant de mest solgte og koster rundt 400 kroner.

Sikkerhetsnett for spedbarn: Festes over bag i baksetet. Flere modeller fra omkring 900 kroner. Sjekk bruktannonser i aviser, helsestasjon.

Barnestol 0-9 mnd: De beste koster fra 900 kroner og oppover.

Barnestol: For barn over 9 mnd må du ha en større modell. Norskproduserte HTS BeSafe har vunnet flere tester. Koster rundt 1700 kroner. Du får også andre og rimeligere modeller.

De aller fleste stolene som selges i Norge er godkjent, så her er det et spørsmål om hvor mye penger du vil bruke. Vær varsom ved kjøp av gamle stoler.

Sittepute for barn: Koster fra en snau hundrelapp og oppover. De beste har feste for sikkerhetsbelte.

Sikkerhetsbelte-senker: Denne «stangen» senker bilbeltet slik at det er mer komfortabelt å ha på seg. Flere tester viser at de ryker ved kollisjon. Dermed kan det gi komfort, men falsk sikkerhet.

Løse nakkestøtter: Ettermontering av løse nakkestøtter er bedre enn ingenting, men det er stort sett bare en halvgod løsning. De rimeligste koster 400 kroner pr stk. Dyrere og bedre modeller koster omkring 2500 pr par.

Ekstra bremselys: Dette er bestselgeren blant sikkerhetsutstyr og gir ofte redusert forsikringspremie. Monteres i bakvinduet Koster fra 100 til 200 kroner. En god investering.

Ekstralys foran: I dag er stort sett alle slike lys laget med halogenpærer. Design og størrelse avgjør prisen. Fra 190 til 1200 kroner pr sett.

Prisene er innhentet fra store bilrekvisitabedrifter i Norge. Handler du hos merkeforhandlere, kan prisene ligge høyere. Det kan bety bedre kvalitet, men det behøver ikke være noen sammenheng.