IVRIGE TURGÅERE: Tove Peggy Åkerøy (45) (t.v) er funnet omkommet, men også Bjørg Heidi Åkerøy (43) og Therese Mari Åkerøy (29) antas å være døde. Foto: PRIVAT / POLITIET
IVRIGE TURGÅERE: Tove Peggy Åkerøy (45) (t.v) er funnet omkommet, men også Bjørg Heidi Åkerøy (43) og Therese Mari Åkerøy (29) antas å være døde. Foto: PRIVAT / POLITIETVis mer

- Ekstra tungt at ikke alle er funnet

Tove Peggy Åkerøy (45) er død, mens hennes søstre Bjørg Heidi (43) og Therese Mari (29) antas å ha omkommet. Nye søk i rasområdet tidligst på onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søket etter de to ofrene som ennå ikke er funnet etter rastragedien i Vefsn, kan ikke fortsette før onsdag. En skredekspert fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) skal først befare området i helikopter, og politiet opprettholder ennå det generelle forbudet mot ferdsel i fjellet i Vefsn kommune.
—  På grunn av mye snøsmelting og høy temperatur blir det så mye vann at vi kan oppleve slike ras som vi så i helgen. Befaringen vil kunne si noe om vi er på vei mot en verre situasjon, eller om vi kan forvente en bedring, sier informasjonssjef Kjell Hauge i NGI til NTB.
Fire trolig døde|||To kvinner er funnet døde, mens to er savnet og antatt omkommet etter raset søndag.

De to omkomne er:
Berit Rugeldal (f.1963) fra Vefsn
Tove Peggy Åkerøy (f.1964) fra Vefsn

De antatt omkomne er:
• Bjørg Heidi Åkerøy (født 1966) fra Vefsn
Therese Mari Åkerøy (f. 1980) fra Brønnøy

Tre av ofrene var søstre.

- Når tre i samme søskenflokk rammes i ei ulykke på denne måten, klarer man ikke  å ta alt innover seg på en gang. Det er en utrolig stor tragedie, sier prest Odd Eidner til Dagbladet.

Han jobbet på Dønna fram til 1995, og husker Therese Mari Åkerøy som en av de siste ungdommene han konfirmerte før han flyttet.

Eidner føler med familiene til alle de involverte, og tror det er en ekstra belastning at pårørende nå må vente på nyheter om de to siste savnede.

- Det er et naturlig ønske at man skal finne dem som er borte, og veldig vanskelig når det ikke skjer. Jeg håper de to blir funnet snart, det vil lette sorgarbeidet, sier Eidner.

Stengt i sorgI Mosjøen var Krinkelkroken barnehage, der Tove Peggy Åkerøy jobbet, stengt i dag.

- Ulykken setter veldig preg på folk, spesielt på en såpass liten arbeidsplass. Nå driver de omsorg og sorgarbeid blant hverandre, sa Magne Pettersen, rådmann i Vefsn kommune, til Dagbladet tidligere idag.

 Rådmannen har hatt samtaler med de 12-15 arbeidstakerne i barnehagen, og kjenner selv avdøde fra hun var barn.
Blant de sørgende ansatte er også Tove Peggys 21-årige niese, som trolig også har mistet sin mor Bjørg Heidi i raset.

Tove Peggys samboer overlevde og ligger skadd på sykehus. Sammen har de to barn.

- Ulykken kom som et veldig sjokk på alle, ingen var forberedt på noe slikt, sier rådmann Pettersen.

Også Helgeland Sparebanks filial i Mosjøen er spesielt hardt rammet. Omkomne Berit Rugeldal var henholdsvis søster og samboer av to mannlige ansatte ved filialen.

- Jeg kjenner de ansatte godt, og har snakket med dem. De er selvfølgelig svært preget av det som er skjedd, og nå skal vi som kolleger og arbeidsgiver gjøre alt for å legge til rette for dem framover, sier Inger-Lise Strøm, banksjef stab for Helgeland Sparebank.