Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ekstra ubehagelig at det kan ha nær tilknytning

Naboene til Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) er preget av at en mann bosatt i området er siktet for falsk forklaring.

SAVNET: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne.
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På Østensjø kom nyheten om at en mann som er bosatt i lokalmiljøet nå er siktet for falsk forklaring, som et sjokk.

- Hele saken er ille, men at det så til de grader kan ha en nær tilknytning er ekstra ubehagelig. Også er det dobbelt så ille om noen har avgitt falsk forklaring. Sånt skal ikke skje.

Det sier Erik Pedersen (85), som bor i naboområdet til Sigrid Giskegjerde Schetne (16), og den siktede mannen.

- Jeg har hørt at denne mannen er tidligere straffedømt, sier 85-åringen alvorlig.

- Jeg vet ikke hvordan hans første forklaring var, eller om han er involvert i forsvinningen. Jeg hadde uansett aldri trodd at noen fra nabolaget skulle være involvert. Dette er et fredelig område, fortsetter Pedersen.

Ikke siktet for bortføring Politiet understreket i dag tidlig at ingen er siktet for den antatte bortføringen, men bekrefter i en pressemelding at en person er siktet for falsk forklaring. Det skal ha skjedd etter at politiet hadde gjennomgått mannens observasjoner, og i forbindelse med en rekonstruksjon skal de ha foreholdt ham at den observasjonen han hadde meldt fra om ikke kunne stemme.

-ILLE: Erik Pedersen (85) bor like ved Sigrid Giskegjerde Schetne. Han synes det er svært ille at en mann i nærområdet kan ha avgitt falsk forklaring i saken. Foto: Jacques Hvistendahl
-ILLE: Erik Pedersen (85) bor like ved Sigrid Giskegjerde Schetne. Han synes det er svært ille at en mann i nærområdet kan ha avgitt falsk forklaring i saken. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Mannen blir ifølge politiet ikke framstilt for varetektsfengsling i forbindelse med denne siktelsen.

Dagbladet har vært i kontakt med den siktede mannen flere ganger, og han har da fortalt forskjellige versjoner av hva han gjorde kvelden Sigrid forsvant.

Et preget nabolagt 85 år gamle Erik Pedersen sier at han føler sterkt med Sigrids familie.

- Det må være fryktelig for familien å gå vente på denne måten, sier han.

En kvinne, som også bor i nabolaget til den siktede og Sigrid Giskegjerde Schetne forteller at hun ble overrasket da hun fikk høre at en fra nærmiljøet er siktet for falsk forklaring i saken.

- Det er overraskende at en person som er bosatt her er siktet for falsk forklaring. Dette preger nabolaget, sier hun.

FALSK FORKLARING: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde bekrefter i dag at en mann er siktet for falsk forklaring i forbindelse med 16 år gamle Sigrid Schjetnes forsvinning natt til 5. august. Foto: Thomas Skaug/Dagbladet
FALSK FORKLARING: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde bekrefter i dag at en mann er siktet for falsk forklaring i forbindelse med 16 år gamle Sigrid Schjetnes forsvinning natt til 5. august. Foto: Thomas Skaug/Dagbladet Vis mer

- Men man bor jo i en stor by, og da vil man alltid ha folk av alle typer i nærheten. Man tenker aldri på hvordan naboene kan være, for når man møter dem hilser man og er hyggelig, men noen må ha gjort det, og det er ikke usannsynlig at det er noen i nærheten, legger hun til.

- Vi vet lite En tredje nabo bekrefter at forsvinningssaken er noe naboene er svært opptatt av.

- Vi snakker mye om det. Alle er oppskjørtet over det som har skjedd, og vi vet lite, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media