Ekstraordinært møte: - Var enighet

EMAs sikkerhetskomité har konkludert om Johnson & Johnson-vaksinen.

Det europeiske legemiddelbyrået konkluderer i sin rapport om Johnson & Johnson-vaksinen at det er en mulig sammenheng mellom vaksinen og «svært sjeldne tilfeller av uvanlig blodpropp med lavt antall blodplater». Foto: AP Photo/Peter Dejong)
Det europeiske legemiddelbyrået konkluderer i sin rapport om Johnson & Johnson-vaksinen at det er en mulig sammenheng mellom vaksinen og «svært sjeldne tilfeller av uvanlig blodpropp med lavt antall blodplater». Foto: AP Photo/Peter Dejong) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) konkluderer i sin rapport om Johnson & Johnson-vaksinen at det er en mulig sammenheng mellom vaksinen og «svært sjeldne tilfeller av uvanlig blodpropp med lavt antall blodplater».

Rapporten kommer etter et møte i EMAs sikkerhetskomité (PRAC). Den konkluderer også med at en advarsel om disse mulige bivirkningene opplyses om i brukerveiledningen.

Lege og seniorrådgiver David Benee Olsen ved Legemiddelverket er Norges mann i komiteen, og har sittet i møter om Johnson & Johnson-vaksinen.

Møtet varte fra klokka 10.30 til 16.

- Vi har hatt et ekstraordinært møte i PRAC, og diskutert justeringene i produktinformasjonen, sier han til Dagbladet, rett etter møtet klokka 16.

Sverige hadde ansvar

I sikkerhetskomiteen er det et ansvarlig utrederland. Denne gangen har Sverige hatt ansvaret. Sverige har lagt fram dokumentasjon og en utredningsrapport for de resterende medlemmene.

- Det var enighet i konklusjonen, sier Olsen.

Norge tok dissens da EMA besluttet å ikke oppdatere bivirkningslista til AstraZeneca-vaksinen. EMA har i ettertid snudd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer