Ekstrem forundring

Klart vi skal lage kjerringhelvete. Igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EI LITA JENTE MED

hjertesminke i kinnene og prinsesseblikk var med da vi moret oss med filmen «Shrek 2» søndag formiddag. Herr og fru Shrek er et make par som på ingen måte tilfredsstiller de skjønnhetskrav små og store jenter møter på jobben eller balletten. Etter mange viderverdigheter bys paret med stor indre skjønnhet og spesielt ytre en unik anledning til ekstrem forvandling. Kirurgene har forkledd seg i glitter og byttet ut kniv med tryllestav. Sjefen for Drømmefabrikken har egen rating i sikte, og gjør alt i sin makt for å forføre prinsessen og publikum i retning Drømmeprinsen.

NOEN MÅ LAGE

kjerringhelvete, smeller artist Ingrid Bjørnov i vrede over tv-programmene «Ekstrem forvandling» og «Svanen». Det er klart vi skal lage kjerringhelvete! Det bør buldre så vanvittig at hver eneste mann med et snev av indre skjønnhet vil rope jippi. For det er deres døtre vi snakker om. Disse jentene fortjener at noen bygger opp sjøltilliten deres istedenfor å skjære den av bit for bit i beste sendetid. Det er deres sønner som skal få jenter med tæl å tilbringe livet sammen med. Et godt skritt på veien er å la jenter lage moroa istedenfor å være underholdning i seg sjøl. Slik for eksempel Mari Grydeland og Gunhild Dahlberg gjør i programmet «Et dukkehjem» på statskanalen.

FOR JENTER BLIR

patetisk underholdning når de skal finne seg mann, bli funnet av en mann eller beskjæres som var de et frukttre, av en mann - på fjernsyn.

Dette har vi diskutert mange ganger. Og så lenge det er penger å tjene på fenomenet, kommer vi til å diskutere det igjen. For kroner fikser det meste, også sjøltillit. I hvert fall en stund. Når det går over, er det bare å legge seg under kniven igjen. Og igjen.

Det må jo være enklere med sminke, som man kan ta av og på etter eget humør, ikke andres. Det som ikke kan justeres med sminke, kan reflekteres over i tenkepausen «Ekstrem forundring over eget indre».

DET HJELPER

også om vi tar likestilling på alvor. Stadig drypper det inn historier som forteller at altfor mange gir blaffen. I går fikk vi for eksempel vite at bare halvparten av statlig sektor oppfyller likestillingslovens krav, her står nemlig at likestilling skal omtales i årsrapporten. Kan statlig sektor vennligst vise folka som jobber der den respekt de fortjener. Det står ikke helt bra til i privat sektor heller. Likestillingsombudet tror til NTB at private gir saken en noe høyere prioritet fordi regjeringen truer med å kvoteinnføre kvinner i norske styrer fra 2006 om bedriftene ikke skjerper seg. Da blir det garantert kjerringhelvete.

DEN LILLE

jenta med hjertesminke lærte at små og store prinsesser må vite hva de vil. Og de kan godt lage litt helvete når de gjør det.