Ekstrem, kristen menighet: «Gud hater homofile. Gud sendte skytteren»

Folk tar til motmæle i kommentarfeltet. 

«GUD SENDTE SKYTTEREN»: Benjamin Phelps, leder for den ekstreme, kristne menigheten Westboro Baptist Church, dukket i går opp i en video, hvor han sier at det var «Gud som sendte skytteren» i Orlando. Foto: Skjermdump / YouTube
«GUD SENDTE SKYTTEREN»: Benjamin Phelps, leder for den ekstreme, kristne menigheten Westboro Baptist Church, dukket i går opp i en video, hvor han sier at det var «Gud som sendte skytteren» i Orlando. Foto: Skjermdump / YouTube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Etter massakren i Orlando i USA som fant sted i går, har verdenssamfunnet uttrykt sin støtte til ofrene og deres etterlatte.

50 personer ble drept og 53 skadd etter at gjerningsmann Omar Mir Sedique Mateen (29) tok seg inn på homseklubben Pulse med pistol og angrepsrifle.

Mateen skal selv ha ringt nødnummeret 911 før skytingen og sverget troskap til IS.

I etterkant skal IS ha hevdet at det var de som stod bak angrepet, ifølge deres egen propagandakanal Amaq Agency. Bill Nelson, senator i Florida, uttalte imidlertid i går at opplysningene ikke er bekreftet.

Står sammen

I går flokket folk seg rundt blodbanker i Orlando, for å donere blod til de skadde.

I dag uttrykket den amerikanske ambassaden i Oslo sin støtte, ved å flagge på halv stang. Vinduene var også pyntet i regnbuens farger til ære for Pride-måneden.

American Muslim Community Centers, som holder til i Florida, gikk etter massakren ut med en offisiell uttalelse der de skriver at de står sammen med sine medborgere.

«AMCC og våre medlemmer kondolerer på det dypeste overfor alle dem som er berørt av denne tragedien. Vi står sammen med våre amerikanske medborgere i denne vanskelige tiden», skriver de på nettsidene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.