«GUD SENDTE SKYTTEREN»: Benjamin Phelps, leder for den ekstreme, kristne menigheten Westboro Baptist Church, dukket i går opp i en video, hvor han sier at det var «Gud som sendte skytteren» i Orlando. Foto: Skjermdump / YouTube
«GUD SENDTE SKYTTEREN»: Benjamin Phelps, leder for den ekstreme, kristne menigheten Westboro Baptist Church, dukket i går opp i en video, hvor han sier at det var «Gud som sendte skytteren» i Orlando. Foto: Skjermdump / YouTubeVis mer

Ekstrem, kristen menighet: «Gud hater homofile. Gud sendte skytteren»

Folk tar til motmæle i kommentarfeltet. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter massakren i Orlando i USA som fant sted i går, har verdenssamfunnet uttrykt sin støtte til ofrene og deres etterlatte.

50 personer ble drept og 53 skadd etter at gjerningsmann Omar Mir Sedique Mateen (29) tok seg inn på homseklubben Pulse med pistol og angrepsrifle.

Mateen skal selv ha ringt nødnummeret 911 før skytingen og sverget troskap til IS.

I etterkant skal IS ha hevdet at det var de som stod bak angrepet, ifølge deres egen propagandakanal Amaq Agency. Bill Nelson, senator i Florida, uttalte imidlertid i går at opplysningene ikke er bekreftet.

Står sammen

I går flokket folk seg rundt blodbanker i Orlando, for å donere blod til de skadde.

I dag uttrykket den amerikanske ambassaden i Oslo sin støtte, ved å flagge på halv stang. Vinduene var også pyntet i regnbuens farger til ære for Pride-måneden.

American Muslim Community Centers, som holder til i Florida, gikk etter massakren ut med en offisiell uttalelse der de skriver at de står sammen med sine medborgere.

«AMCC og våre medlemmer kondolerer på det dypeste overfor alle dem som er berørt av denne tragedien. Vi står sammen med våre amerikanske medborgere i denne vanskelige tiden», skriver de på nettsidene sine.

Mener «Gud sendte skytteren»

Den konservative, ekstreme meningheten Wastboro Baptist Church (WBC) i Kansas, har imidlertid gått en helt annen vei.

En video som viser leder av meningheten, Benjamin Phelps, ble i går lagt ut på nettet.

Der sier han blant annet at «Gud sendte skytteren»:

«Tidligere i dag fant den verste masseskytingen i USAs historie sted. På Pulse nattklubb i Orlando, hvis eiere beskriver det som den mest populære homseklubben i Orlando. Hovedunderholdningen for kvelden var opptredner av The Princess, en dragquuen fra Chicago og billig drikke servert av "Orlandos kjekkeste shotboys". Istedet kom en sinnsforvirret mann med koblinger til IS inn med en angrepsrifle og drepte 50 og sendte 53 andre på sykehus. Antallet døde er foventet å stige. Alle, fra Barack Obama og nedover, er trangsynte og mener at dette handler om våpenlover, islam eller homofobi, eller fyll ut det blanke feltet selv. Her er realiteten, og tro ikke feil om dette: Gud sendte skytteren. Han er kilden og utspringet til dette. Han bestemte dette. Han sender dere en beskjed».

Phelps ramser så opp en rekke bibelske vers.

«Guds beskjed til dere i dag er at han har sendt skytteren, om og om igjen. Han har drept 50 i den største masseskytingen i USAs historie, men ikke returnert dem».

Videre trekker Phelps fram at man sier at bønner og stillhetsmarkering vil finne sted under blant annet Pride-paraden i juni.

Han mener dette resulterer i at homofile«har lagt til Obamas nasjon av falske bønner i Obamas sodiminasjon».

«Dere virker intellektuelt forkrøpla»

På Twitter har menigheten skrevet mye om hendelsen det siste døgnet. Blant annet at «Gud hater homofile. Gud sendte skytteren. Gud hater morder Omar Mateen. Omar Mateen & de døde homofile er i helvete».

Flere har tatt til motmæle under menighetens Twitter-meldinger.

«Vent, om Gud sendte skytteren, hvorfor hater han ham? Litt motsigende, synes dere ikke?», skriver én.

«Gud sendte en morder, men han hater mordere? Dere virker forvirret og intellektuelt forkrøpla», skriver en annen.

Vil vise støtte

Andre mener imidlertid at det er viktig å vise LHBT-samfunnet støtte når noe som dette skjer.

Menifee United Church of Christ i California i USA publiserte et regnbueflagg på nettsidene sine etter søndagens hendelse, med påskriften «God is still speaking», en kampanje som skal minne om at Gud fortsatt har mer å si.

Ifølge nyhetsnettstedet Press-Enterprise stemte kirken søndag for å henge opp et regnbueflagg og et skilt som representerer sameksistens, utenfor bygningen for å vise sin støtte til ofrene for massakren.

- Vi ønsker LHBT-samfunnet velkommen, men vi ønsker også alle andre velkommen, sa pastor Bill Freeman.

FAR: Dagbladet møtte faren til massedrapsmannen Omar Mateen, i deres hjem i Orlando. I videoen forteller Seddique Mateen om sønnen sin, og om sine tanker rundt hva som har skjedd. Vis mer