Lillestrøm følger Oslo:

- Ekstrem situasjon

Formannskapet i Lillestrøm vedtok mandag å innføre en rekke inngripende coronatiltak. Nå innføres det skjenkestopp, og alle kulturaktiviteter stoppes.

STENGER: Også Lillestrøm kommune velger å innføre inngripende coronatiltak. Foto: Madrugada Verde / Shutterstock / NTB
STENGER: Også Lillestrøm kommune velger å innføre inngripende coronatiltak. Foto: Madrugada Verde / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er i en ekstrem situasjon. Det er derfor det er nødvendig å innføre disse strenge tiltakene, sa kommunedirektør Trine Myrvold Wikstrøm til det ekstraordinære formannskapet mandag morgen, ifølge Romerikes Blad.

Stenges og forbys

På møtet ble det enstemmig vedtatt en rekke nye coronatiltak. Tiltakene er tilsvarende det Oslo innførte fredag. I Oslo trer de strenge tiltakene i kraft fra midnatt mandag.

Som i Oslo har også Lillestrøm vedtatt å forby innendørs arrangementer, med unntak av begravelser og bisettelser.

STRAMMER INN: - Det er alarmerende, sier Raymond Johansen, før han kommer med de nye strenge tiltakene for hovedstaden. Video: NTB Vis mer

Treningssentre og alle virksomheter der det foregår kultur- og fritidsaktiviteter, med unntak av bibliotek, stenges.

Det blir også stans i breddeidrett for voksne, og innendørs fritidsaktiviteter for voksne som korps og kor.

- Hadde man tenkt for ett år siden at man skulle vedta noe sånt, så hadde folk begynt å le. Nå er det dessverre virkelighet. Jeg skjønner det er mange som synes det er tungt nå, da dette får enorme konsekvenser for det sosiale livet vårt, men vi er i en svært alvorlig situasjon, sa ordfører Jørgen Vik til avisa.

Varer «inntil videre»

Oslo har hatt høyt smittetrykk de siste ukene, og samtlige bydeler er langt over det som kvalifiserer til såkalt rødt nivå. Også kommuner i nærheten av Oslo har opplevd økende smitte den siste tiden.

Det samme har Drammen, som forrige uke vedtok å følge Oslo.

Helseministern Bent Høie har bedt kommuner i nærheten av hovedstaden om å samordne tiltakene sine.

Formannskapet i Asker og Bærum vil vurdere strengere coronatiltak mandag, men kommunedirektørene ønsker derimot ikke å følge Oslo kommune sin sosiale nedstenging, skriver Budstikka.

Til Romerikes Blad sier flere i formannskapet i Lillestrøm at de mener det er fornuftig å følge Oslo. Forskriften er ventet å være ferdig tirsdag, og tiltakene vil deretter tre i kraft så fort som mulig.

Ifølge kommunedirektøren vil tiltakene vare «inntil videre».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer