Oslo by night:

- Ekstrem voldshelg, neste år kan det bli 150 færre politifolk i Oslo

Flere trusseltiltaler i retten denne uka: «Morraknuller» og «idioter».

ANGREPET PÅ JOBB: Voldshelgen i Oslo var ekstrem. I Oslo tingrett denne uka står flere tiltalt for å ha forulempet politi og andre offentlig ansatte. Her fra en tidligere utrykning til bråk i Gamlebyen. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.
ANGREPET PÅ JOBB: Voldshelgen i Oslo var ekstrem. I Oslo tingrett denne uka står flere tiltalt for å ha forulempet politi og andre offentlig ansatte. Her fra en tidligere utrykning til bråk i Gamlebyen. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tre steder i Oslo sentrum natt til søndag ble politiet angrepet under utrykning for å roe ned slåsskamper - i Storgata, i Stenersgate ved Oslo Spektrum og i Hegdehaugsveien.

- Denne helgen har vært ekstrem. Men vi har sett utviklingen over tid, og politifolk i utegående tjeneste melder i økende grad om bekymringer for helse, miljø og sikkerhet.

- Bekymringen fra de som jobber operativt går også i stor grad på mangel på respekt for politiet. Det er bekymringsfullt at politiet som skal overholde lov og orden blir angrepet, sier leder i Oslo Politiforening, Kristin Aga, til Dagbladet.

Hun peker på noen målbare faktorer som bidrar i samme, gale retning:

- mer våpen i omløp, flere unge rusmisbrukere og færre synlige politifolk ute i gatene.

- Rusede unge, gir seg ikke når politiet kommer

Operasjonsleder Gjermund Stokkli var bekymret for flere situasjoner ute i byens gater natt til søndag.

- Det er vanligvis en del slåsskamper natt til søndag i Oslo, men ikke så mange som i natt. Også har de vært av en uvanlig karakter:

- Det har vært mange involverte i slagsmålene, de gir seg ikke når politiet kommer og de vender aggresjonen mot politiet, sa han til Dagbladet da.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer