- Ekstreme islamister fortsatt en trussel

Politiets sikkerhetstjeneste har vurdert trusselbildet for 2009

UTFORDRING: PST-sjef Jørn Holme mener risikoen for islamistisk vold i Norge er en utfordring. Arkivfoto: Kyrre Lien / SCANPIX .
UTFORDRING: PST-sjef Jørn Holme mener risikoen for islamistisk vold i Norge er en utfordring. Arkivfoto: Kyrre Lien / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Risikoen for politisk motivert vold fra personer som er inspirert av ekstrem islamisme vil fortsatt være en utfordring for Norge, skriver Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i sin trusselvurdering for 2009.

Den nye trusselvurderingen ble presentert åpent for pressen i Oslo mandag.

I Norge foregår ekstrem islamistisk virksomhet i små miljøer. De internasjonale forbindelsene personene i disse miljøene har, er av en slik karakter at de også kan påvirke den nasjonale trusselsituasjonen, heter det i rapporten.

Ulike former for støttevirksomhet er fremdeles hovedaktiviteten til ekstreme islamistiske aktører i Norge. Støtten skjer i form av propagandavirksomhet og pengeoverføringer til personer eller grupper som antas å være tilknyttet ekstreme islamistiske organisasjoner i utlandet, fastslår PST.

Sikkerhetstjenesten mener det er ulike årsaker til at ekstreme islamister oppfatter Norge og norske interesser som legitime mål. Som eksempel nevner rapporten norsk militær deltakelse i Afghanistan, islamkritiske utspill og debatter, samt kulturelle uttrykk som oppfattes som kontroversielle blant enkelte muslimer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer