Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ekstreme islamister tar jegerkurs i Norge

Dermed kan de lovlig ha seks våpen hver.

VÅPENINTERESSE: - De virket mer opptatt av å få våpen enn av å være ute i skog og mark, sier Tor Bach i Wild-X. Foto: Arkiv
VÅPENINTERESSE: - De virket mer opptatt av å få våpen enn av å være ute i skog og mark, sier Tor Bach i Wild-X. Foto: Arkiv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av det siste året har markerte ekstreme islamister deltatt på jegerkurs for å ta jegerprøven.

Opplysningene bekreftes fra lokallag i Norges Jeger- og Fiskerforbund, den flerkulturelle friluftsorganisasjonen Wild-X og kilder i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), skriver Dagsavisen.

- Jeg kan bekrefte at vi har hatt kursdeltakere som har gitt uttrykk for meget ytterliggående standpunkter på jegerprøvekurs. De virket mer opptatt av å få våpen enn av å være ute i skog og mark, sier leder Tor Bach i Wild-X.

Varslet myndighetene Han ble svært bekymret og varslet myndighetene.

- Med bestått jegerprøve vil man kunne ha inntil seks våpen registrert på sitt navn. Rifler og hagler som i gale hender er farlige, sier Bach.

Etter det avisen erfarer, kommer islamistene det er snakk om fra land i Nord- og Vest-Afrika. De skal være tilknyttet den ytterliggående gruppen Profetens Ummah, som er en av gruppene PST holder under oppsyn.

Kjente navn I tillegg skal en mann tilknyttet Ansar-Al-Sunna, som var en gruppe som dukket opp tidligere i år, ha deltatt på jegerkurs.

PST bekrefter at politiet kjenner identiteten til jegerkursdeltakerne, men informasjonssjef Martin Bernsen kan ikke kommentere saken.

Profetens Ummah-leder Ubaydullah Hussain kan ikke se at noen har gjort noe ulovlig og at det er opp til hver enkelt å ta jegerprøven.

- Jegerprøven er tillatt å ta for enhver person med norsk statsborgerskap og ikke kriminelt rulleblad. Om noen rundt miljøet til Profetens Ummah har tatt jegerprøven, er dette en privatsak, sier han.

(NTB)