Ekstreme kjøreforhold

Ekstreme værforhold og glatte veier har ført til mange ulykker i dag. Enkelte steder advarer politiet folk mot å kjøre bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er farlige kjøreforhold i hele politidistriktet på grunn av værskifte fra minus til plussgrader, snøfall og underkjølt regn som har ført til de ekstreme kjøreforholdene, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt til NTB.

Steinsland sier at trafikken i perioder har stått helt stille. Verst har det vært på riksvei 39 mellom Hovden og Kristiansand.

Mange utforkjøringer

- Dersom folk ikke må kjøre bør de la være å kjøre i kveld. Eventuelt vente noen timer til strøingen har begynt å virke og til trafikken løser seg opp, sier Steinsland.

Også i Vestfold arbeidet folk fra Statens vegvesen på spreng søndag kveld med å bedre kjøreforholdene på veiene i fylket.

- Vi har hatt mange utforkjøringer og ved hele E18 står det biler langs veien på grunn av det glatte føre, sier operatør Thorbjørn Nilsen i Vestfold politidistrikt.

En alvorlig skadd

I Rogaland ble en 35 år gammel kvinne alvorlig skadd i en kollisjon på grunn av det glatte føret. I Hordaland ble 13 personer brakt til legevakt eller sykehus med lettere skader etter fem ulykker på grunn av det glatte føret.

Selv om det er glatt i Rogaland og Hordaland vil ikke politiet advare mot å kjøre, men ber folk kjøre med vett.

Alle tilgjengelige mannskaper fra Staten vegvesen jobbet søndag kveld med å få strødd veiene. De mest trafikkerte veiene vil bli prioritert først.

(NTB)