Ekstremist har sendt Breivik brev - vil stifte Knights Templar

Nick Greger sier 22. juli var en «banebrytende opptreden», og reiser gjerne til Norge for å tale Breiviks sak.

VED ARKANS GRAV: Nick Greger ser opp til den serbiske militærlederen Arkan, som er anklaget for krigsforbrytelser under krigen på Balkan - men ble drept før han ble stilt til doms i Haag. Foto: Privat
VED ARKANS GRAV: Nick Greger ser opp til den serbiske militærlederen Arkan, som er anklaget for krigsforbrytelser under krigen på Balkan - men ble drept før han ble stilt til doms i Haag. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg kommer gjerne til Norge for å tale Breiviks sak, sier Nick Greger til Dagbladet.

Den tyske eksnazisten er nå kjent som kristenekstremist - og har ifølge egne Youtube-videoer drevet våpentrening og organisert religiøse seremonier blant annet på Malta. Greger står bak organisasjonen Order 777 - som jobber med «etterretning for å stoppe den islamistiske invasjonen» av Europa.

Tidligere var han en nær venn av Paul Ray, som ble etterforsket som en mulig mentor for Breivik. Nå har de to brutt - fordi Ray ikke vil støtte Breiviks handlinger.

I påska publiserte Dagbladet et intervju med Greger, der han tok avstand fra Anders Behring Breivik og sa at Breiviks handlinger ikke kunne forsvares. Nå har han endret mening.

Har sendt brev Greger har sendt et brev til Brevik, der han gir massemorderen sin fulle støtte og tilbyr Breivik medlemskap i Order 777. Dagbladet har hele brevet, der det går fram at Greger nå vil jobbe mot islam sammen med Breivik. I brevet omtaler Greger både seg selv og Breivik som «kommandør».

- Breivik handlet ut av frykt for framtida til den vestlige siviliasjonen, sier Greger til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer