Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ekstremist har sendt Breivik brev - vil stifte Knights Templar

Nick Greger sier 22. juli var en «banebrytende opptreden», og reiser gjerne til Norge for å tale Breiviks sak.

VED ARKANS GRAV: Nick Greger ser opp til den serbiske militærlederen Arkan, som er anklaget for krigsforbrytelser under krigen på Balkan - men ble drept før han ble stilt til doms i Haag. Foto: Privat
VED ARKANS GRAV: Nick Greger ser opp til den serbiske militærlederen Arkan, som er anklaget for krigsforbrytelser under krigen på Balkan - men ble drept før han ble stilt til doms i Haag. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg kommer gjerne til Norge for å tale Breiviks sak, sier Nick Greger til Dagbladet.

Den tyske eksnazisten er nå kjent som kristenekstremist - og har ifølge egne Youtube-videoer drevet våpentrening og organisert religiøse seremonier blant annet på Malta. Greger står bak organisasjonen Order 777 - som jobber med «etterretning for å stoppe den islamistiske invasjonen» av Europa.

Tidligere var han en nær venn av Paul Ray, som ble etterforsket som en mulig mentor for Breivik. Nå har de to brutt - fordi Ray ikke vil støtte Breiviks handlinger.

TRENING: Dette bildet er fra en Youtube-video som er lagt ut av Nick Greger og britiske Paul Ray, som er blitt avhørt som en mulig mentor for Anders Behring Breivik. Foto: Privat
TRENING: Dette bildet er fra en Youtube-video som er lagt ut av Nick Greger og britiske Paul Ray, som er blitt avhørt som en mulig mentor for Anders Behring Breivik. Foto: Privat Vis mer

I påska publiserte Dagbladet et intervju med Greger, der han tok avstand fra Anders Behring Breivik og sa at Breiviks handlinger ikke kunne forsvares. Nå har han endret mening.

Har sendt brev Greger har sendt et brev til Brevik, der han gir massemorderen sin fulle støtte og tilbyr Breivik medlemskap i Order 777. Dagbladet har hele brevet, der det går fram at Greger nå vil jobbe mot islam sammen med Breivik. I brevet omtaler Greger både seg selv og Breivik som «kommandør».

- Breivik handlet ut av frykt for framtida til den vestlige siviliasjonen, sier Greger til Dagbladet.

Han omtaler Breiviks handlinger 22. juli som en «banebrytende opptreden».

VÅPEN: Greger poserer med ei hagle på et bilde som skal være tatt på en tur til Kongo. Foto: Privat
VÅPEN: Greger poserer med ei hagle på et bilde som skal være tatt på en tur til Kongo. Foto: Privat Vis mer

- Personlig ville jeg ikke handlet som Breivik, fordi jeg er en organisator og talsmann for en organisasjon. Men Breiviks eneste mål var å skade de han var i politisk klinsj med — og derfor er det ikke noen grunn til å ta avstand fra handlingene hans, sier Greger.

Inviterer Breivik Et kjernepunkt både for politi og rettspsykiatere er hvorvidt Breiviks påståtte organisasjon Knights Templar finnes. De sakkyndige Synne Sørheim og Torgeir Husby mener organisasjonen er en vrangforestilling, og også Agnar Aspaas og Terje Tørrissen tror organisasjonen er en bløff. Det gjør også politiet. Nå kan den uansett bli en realitet, sier Nick Greger.

- Om det ikke er noen Knights Templar-organisasjon nå, kan jeg love at en slik organisasjon er under utarbeidelse. Jeg har selv reist til omkring åtte land i Øst-Europa i løpet av de to siste månedene for å knytte nettverk. Og vi har 70 medlemmer av vår organisasjon som gjerne blir medlem i Breiviks organisasjon hvis den finnes, sier Greger.

- Vi tilbyr Breivik medlemskap i Order 777, for å gi ham en mulighet for å drive politikk fra fengselscella, sier Greger.

Støtter «Arkan» Den fryktede eks-nazisten, som vier livet sitt til kristen tro, er åpen om sin støtte til kristne overgripere som den serbiske folkemorderen Arkan og opprørslederen Laurent Nkunda i Kongo. Bilder viser Greger mens han beundrer «Arkan»s grav, og poserende foran det som skal være huset til den serbiske drapsmannen Milorad Ulemek.

Greger er fra før etterforsket i terrorsaken for sin bruk av tempelriddersymboler. I en video Greger har lagt ut på nettet har han brukt et symbol som viser en knelende tempelridder - det samme symbolet er brukt i punkt 3.63 i Breiviks såkalte manifest.

RELIGIØS: Eksnazisten Greger vier nå livet sitt til ekstrem kristendom. Foto: Privat
RELIGIØS: Eksnazisten Greger vier nå livet sitt til ekstrem kristendom. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling