Ekstremistens forvandling - fra fotball til ekstremist

Ubaydullah Hussain (27) var for noen måneder en tilsynelatende vellykket ung mann. På et halvår har den vennlige, høflige og godt integrerte mannen blitt en truende islamistisk ekstremist.

FORVANDLINGEN: I dag er den 27 år gamle norskpakistaneren sint og hatsk. Bildet til høyre er tatt for vel et år siden. Blid og omgjengelig. Foto: Sara Estiri / Dagbladet, privat
FORVANDLINGEN: I dag er den 27 år gamle norskpakistaneren sint og hatsk. Bildet til høyre er tatt for vel et år siden. Blid og omgjengelig. Foto: Sara Estiri / Dagbladet, privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går formiddag jaktet væpnet politiet på Ubaydullah Hussain, han skulle pågripes. Islamisten var siktet for trusler. Dagen etter at han publiserte et hatsk innlegg mot jøder på Internett.

Nå hevder 27-åringen at det egentlig var ironi, fordi han og de islamistiske vennene i gruppa Profetens Ummah følte seg uthengt og beskyldt for melde seg på jegerkurs for å få lovlig tilgang til våpen.

Ubaydullah Hussain heter egentlig Arslan Maroof Hussain, og var både godt likt og hadde en lovende karriere foran seg. Ifølge venner og kolleger var sønnen i den godt integrerte pakistanske familien i bydelen Bjerke i Groruddalen vellykket på alle måter fram til i vinter.

Radikalisert Men for vel sju måneder siden skjedde det noe med Arslan Maroof Hussain. Han fikk nye venner. Islamistene Mohyeldeen Mohammad og Arfan Bhatti kom inn i livet hans, og vestlige klær ble byttet ut, og skjegget fikk gro i ansiktet.

- Han forandret seg radikalt. Han fikk nye meninger, forteller en nær venn av familien.

Fram til i vinter var det ikke religiøs fanatisme og ekstremistisk islam som preget hverdagen til mannen som i dag er kjent som Ubaydullah Hussain.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer