Ekstremister angrep kongelige

Den svenske og belgiske kongeparet ble angrepet to ganger av ekstremister i Belgia tidligere i dag. Sju personer er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det svenske kongeparet er på besøk i Antwerpen i dag. De ble vist rundt i byen sammen med det belgiske kongeparet, da de ble angrepet av flamske ekstremister, melder den svenske avisa Expressen.

Belgisk sikkerhetspoliti kastet seg over angriperne, og førte dem bort fra plassen. De flamske ekstremistene vil bryte ut av Belgia, og ønsker å erstatte monarkiet med republikk.

- Etter det jeg vet, var det hele over på noen sekunder. Ekstremistene ble overmannet av sikkerhetsvaktene, sier Emily von Sydow. Han er den svenske avisa Aftonbladets korrespondent i Belgia.

Angrepene var i hovedsak rettet mot den belgiske kongefamilien, og det skal ikke ha vært fare for det svenske kongeparets sikkerhet.

Det første angrepet skjedde ved det store torget i Antwerpen, foran rådhuset. Der skulle følget gå gjennom byens eldre deler. Tre menn ble pågrepet. Noen hundre meter bort i gata ble følget angrepet igjen. Fire menn brøt seg gjennom sperringene, og kom inn fra en liten sidegate, da de ble pågrepet.

Alle de pågrepne er rundt 25 år gamle. Ingen ble skadd i angrepene.