Ekstremister marsjerte i Halden

HALDEN (NTB): Politiet måtte aksjonere da en gjeng med et 40-talls ungdommer lagde kvalm i Halden sentrum i natt. Flere av ungdommene var kledt som skinheads og påført nazisymboler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vaktsjef Stian Wold ved Halden politidistrikt opplyser at det siste halve året har vært jevnlige samlinger av ungdom med høyreekstreme holdninger i byen. Flere av ungdommene kommer fra Sverige, men en del kommer også fra Vestfold og Romerike. Sammen med de lokale sympatisørene har de gått rundt i byen og opptrådt provoserende overfor publikum. Blant annet har det vært ropt nazistiske slagord. Det skal imidlertid ha vært mer snakk om bråk, enn om et politisk demonstrasjonstog.

I går kveld samlet om lag 40 av disse ungdommene, som for det mest er mellom 17 og 20 år, seg i Halden sentrum. Det var tilløp til konfrontasjoner mellom de høyreekstreme og lokale anti-rasister. Men politiet hadde også mobilisert, og 12 tjenestemenn klarte å holde gjengene stort sett adskilt. Ved tre-tiden ble to 20-åringer blant skinheadsene pågrepet for provoserende oppførsel. En 19-åring som var tilskuer ble også pågrepet etter å ha laget bråk. Alle de tre ungdommene ble seinere sluppet løs, men vil bli bøtelagt.