- Ekstremister skal ha bortført 91 nye kvinner og barn i Nigeria

Det melder utenlandske medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge en rekke utenlandske medier skal vitner ha sagt at ekstremister skal ha bortført over 60 jenter og kvinner i tillegg til 31 gutter nord-øst i Nigeria.

Nyhetsbyrået AP skriver på sin nettside at sikkerhetsstyrker nekter for kidnappingene, og at det er umulig å vite sikkert om meldingene er korrekte.

Meldingene om de nye kidnappingene skal komme fra Kummabza, 150 kilometer unna Maiduguri, i deltstaten Borno.

Forsvarsmyndighetene i Nigeria kunne mandag ikke bekrefte opplysningene.

- Sikkerhetsstyrker i Nigeria etterforsker den potensielle bortføringen av innbyggere fra landsbyen i den nordøstlige delstaten Borno, opplyste en sikkerhetskilde tirsdag.


Kilden legger til at det er kommet mange meldinger om at islamister har plyndret landsbyer i løpet av helgen.

Mener det har skjedd Lederen av en lokal borgervernsgruppe fastholder at bortføringene i Borno har funnet sted.

- Mer enn 60 kvinner ble bortført av terrorister fra Boko Haram. De ble ført bort med makt. Fire landsbyinnbyggere prøvde å flykte og ble skutt på stedet, sa borgervernslederen Aji Khali.

Ifølge en innbygger som klarte å flykte fra angrepet skal Boko Haram ha holdt hele landsbybefolkningen som gisler i flere dager.

Boko Haram Mandag 14. april ble 234 jenter bortført en videregående skolen i Borno i Nigeria av en islamistbevegelse. Myndighetene opplyste først at det var snakk om 85 jenter, andre oppga 129, men foreldrene påstod at hele 234 jenter ble tatt fra skolen.

Islamistgruppa som sto bak den kidnappingen var ekstremistgruppa «Boko Haram», som betyr «vestlig utdanning er syndig».

Nigerias myndigheter og militære er tidligere blitt kritisert for å ha reagert for tregt da 200 skolejenter ble kidnappet i april. Jentene har siden sittet i fangenskap hos islamistgruppa, som har truet med å selge dem som slaver.

Ekstremistgruppa har krevd at deres fengslede medlemmer skal bli sluppet fri i bytte mot sine gisler.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer