HALV PRIS PÅ ØYABILLETT: Selv om regnet pøste ned, strømmet folk til Øyafestivalen i Oslo i går. Video: Marie Røssland / Lise Rafaelsen Vis mer Vis mer

Vær og regn

Ekstremregnet i går kommer bare hvert 25. år

80.7 mm nedbør på Bygdøy i Oslo i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av 19 timer ble det målt 80,7 mm nedbør på Bygdøy, og 60,4 mm på Tryvannshøgda. Ifølge Meteorologisk institutt er nedbørsmengden svært uvanlig. Mengden som ble målt på Bygdøy onsdag forekommer om lag hvert 25. år.

– Grunnen til disse nedbørsmengdene var at luften var ganske varm. Jo høyere temperatur det er i luften, jo mer nedbør får vi. Samtidig var det en del byger, og det tordnet tidvis. Da blir skyene veldig høye og det kan potensielt gi veldig mye nedbør, sier Jon Smits, statsmeteorolog i Meteorologisk institutt til NTB.

Han forteller at slik nedbør som oftest bare er konsentrert i ett sted av landet samtidig, som på Østlandet i går. Smits kan trøste med at Østlandet kan vente seg er par fine dager fremover. Vestlandet og Nord-Norge kan derimot forvente vind og nedbør mot helgen.

Årets våteste sommer har Rogaland fått. Suldalsvatn i Rogaland har hatt hele 484,5 mm nedbør i sommermånedene. Aldri før er det målt så mye nedbør her i perioden 1. juni til 10. august.

(©NTB)