Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ekstremt dårlig vær

Uværet slår inn over Sør- og Vestlandet tirsdag. Meteorologene ber folk om å holde seg innendørs.

UVÆR: Tirsdag skal uvær slå inn over store deler av Norge. Slik ser det ut i Bergen nå. Video: Violeta Cogorno / Dagbladet Vis mer

SISTE: Været skaper hendelser på Vestlandet. Fløibanen har kjørt på et tre, og 110-sentralen får blant annet inn beskjeder om blikktak som har blåst av hus. «Ekstremt dårlig vær», melder 110-sentralen.

Flere fjelloverganger er stengt, og blant annet er Karmsundbrua stengt som følge av sterk vind.

- Det er oppe i storm styrke mange steder lands Vestlandskysten nå. Det er en god del regn og snø i høyfjellet, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til Dagbladet.

Han mener de som skal ut, gjerne må gjøre det, men at de må være forsiktig med å presse grenser.

- Det er ikke nødvendig å gå ut på den ytterste holmen for å se uværet, om du bor på Vestlandet. Det er høye bølger der. Bor du på kysten av Vestlandet og ikke har noe bestemt ute å gjøre, så er det greit å være innendørs, sier Gislefoss.

- Fest det som er løst utenfor huset før du legger deg, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt til Dagbladet.

Politiet melder om flere trær som har falt over veier på Vestlandet tirsdag kveld.

- Det har vært få meldinger til oss relatert til uværet. Det gjelder blant annet trær som har falt ned, og tak som begynner å løsne. Ellers har det vært noen trampoliner på tur i nabolagene, sier Rebnord til Dagbladet.

TØFFE FORHOLD: På Strynfjellet. Foto: Vegtrafikksentralen
TØFFE FORHOLD: På Strynfjellet. Foto: Vegtrafikksentralen Vis mer

- Uforsvarlig

NRK skriver at forholdene over Strynfjellet nå er så dårlige at brøytebilsjåfører mener det rett og slett er helt uforsvarlig å kjøre der.

- Det er kraftig nok vind til at greiner kan knekke, og vi venter store utfordringer i trafikken med snøfokk i tillegg til kraftig vind. Vær klar overat om du absolutt må ferdes ute, så kan det være store forsinkelser, sier meteorolog Kristin Seter ved Værvarslinga på Vestlandet til NRK.

Ferja Superspeed, som går mellom Kristiansand og Hirthals, er kansellert tirsdag kveld. Det melder Color Line på sitt nettsted.

- Ikke kjør hvis du ikke må

I Sogn og Fjordane har det foreløpig ikke vært store problemer, melder Vegtrafikksentralen.

- Vi har ikke fått mange meldinger om vegforholdene så langt. Brøytemannskaper er klar over situasjonen. Noen fjelloverganger er stengt, opplyser Ken Ove Holm, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen, til Dagbladet.

Han har likevel følgende oppfordring:

- Hvis du ikke må, bør du ikke ut på veiene i kveld. For eksempel E16 ved Nærøydalselva, der det gikk et ras for noen dager siden, stenges klokka 22 som følge av været. Det er potensiell rasfare, sier han.

Saken oppdateres.