I Oslo er det få boliger til salgs. Det gir utslag i boligprisen. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg.
I Oslo er det få boliger til salgs. Det gir utslag i boligprisen. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg.Vis mer

Boligpriser Oslo:

Ekstremt få boliger til salgs - tror prisoppgangen fortsetter

Aldri har januar startet med så få objekter til salgs i hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det ekstremt lave utbudet fortsetter. Da vi gikk inn i julen var volumet i Oslo 20 prosent lavere enn tilsvarende periode året før. Når vi nå er snart to uker inn i januar, ser vi at det fortsatt ligger 20 prosent under, sier adm. direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom til Finansavisen.

- Og hvordan har starten på boligåret vært?

- Det heftige boligmarkedet vi hadde i 2016, har fortsatt inn i 2017. Det er mange på visningene, mange med i budrundene og det resulterer i gode priser. Foreløpig har volumene riktignok vært lave, men i løpet av de neste par helgene vil aktiviteten ta seg ytterligere opp, forteller Halvorsen.

Få boliger til salgs

At antall boliger til salgs i hovedstaden er rekordlavt, bekrefter også adm. direktør Christian V. Dreyer i bransjeorganisasjonen Eiendom Norge i et intervju med Finansavisen.

- Vi ligger med god margin under fjoråret, som da var det laveste vi hadde registrert. Aldri har det vært så få boliger til salgs i Oslo i starten av januar som nå, sier Dreyer.

Ifølge Dreyer var det på samme tid i fjor rundt 1.100–1.200 bruktboliger til salgs i Oslo, som var rekordlavt frem til da, men antallet er nå nede i rundt tusen.

- Sterk prisutvikling

- Vi forventer at det vil gi sterk prisutvikling i første kvartal, og at trenden vi så gjennom høsten 2016, med sterk prisvekst, fortsetter i årets første måneder, sier Dreyer til Finansavisen.

I 2016 steg boligprisene i Oslo 23,3 prosent, når man legger tolvmånedersveksten til grunn.

Andre økonominyheter:
2017: Så mye kan boligprisene stige i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger
Ivar eier 20.000 leiligheter - tjente 3,1 milliarder kroner