Ekstremt glatte veier på Nordvestlandet

Politiet vurderte i natt å stenge såpeglatte E136 fra Ålesund mot Åndalsnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet.no): Politiets operasjonssentral i Ålesund blir nedringt av bilister som ferdes på en ekstrem glatt europavei 136 mellom Ålesund og Åndalsnes i natt. Forholdene var så ekstreme at det en stund ble vurdert å stenge veien av sikkerhetsgrunner.

- Det stemmer at våre folk langs vegen en stund i natt vurderte forholdene så ekstreme at det muligens var mest forsvarlig å stenge veien inntil videre, opplyser operatør Sverre Pedersen ved Ålesund politidistrikt til Dagbladet.no

- Men blir det ikke strødd i området?

- Vi blir nedringt av bilister som spør om det samme og vi har vært i kontakt med Veitrafikksentralen som sier at de har strødd i området, men at nedbør har vasket dette bort og polert veien, sier han.

- Hvordan er forholdene på strekningen nå?

- Ekstremt glatte partier. Spesielt fra Spjelkavik til Ørskogfjellet er vegbanen ren is. Øst for fjellet er det noe bedre, men også der er det svært glatte partier.

Og det var øst for Ørskogfjellet det holdt på å gå galt klokken 23.00. Da mistet nattbussen mellom Ålesund og Oslo veifestet og havnet på siden. Et tjuetalls passasjerer, deriblant en mor med en liten baby, måtte evakueres ut takluken på bussen. Ingen ble alvorlig skadd i utforkjøringen.

Dagbladet.no var i firetiden ute på den såpeglatte vegen mellom Ålesund og Ørskogfjellet. Først møter vi en langtransport med nødblink. Så kommer en ambulanse med blålys i gangfart. Inne i ambulansen ligger en mann i 50 årene som hadde opplevd det samme som bussjåføren på nattbussen.

FARLIG FØRE: Såpeglatte veier gjør at politiet ber bilister på Nordvestlandet være ekstremt forsiktige. Føreren av denne bilen ble ikke alvorlig skadd i ulykken i natt. Foto: Fridgeir Walderhaug
FARLIG FØRE: Såpeglatte veier gjør at politiet ber bilister på Nordvestlandet være ekstremt forsiktige. Føreren av denne bilen ble ikke alvorlig skadd i ulykken i natt. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer

- Bare spør hvor i pokker det blir av strøbilen, sier en brannmann som forsøker å stå oppreist ved vraket på ulykkesstedet. Heller ikke politimannen på stedet er imponert.

- Det er nesten håpløst å ferdes nå, uansett hva en er skodd med. Slik forholdene er nå er det slett ikke trygt, og glatt er det helt inn til Vikebukt der bussen kjørte av veien, sier politimannen som har sin andre ulykke for natten.

Mannen i 50 årene skal ikke ha blitt alvorlig skadd i ulykken og politiet vil overvåke veien ut over morgentimene.

Mesta har i løpet av morgentimene stødd med sand og salt i området, men politiet anmoder bilister i området om å ta alle nødvendige forbehold, og spesielt holde god avstand til andre kjøretøy på veien.