«Ekstremt kritisk» for ebolasmittet lege i USA

Ble smittet da han behandlet pasienter i Sierra Leone.

PÅ JOBB:  Legen Martin Salia (t.v) er med på en operasjon i Sierra Leones hovedstad Freetown. Sykehuset ble stengt 11. november, etter at Salia ble ebola-smittet. Han er nå på sykehus i USA. Foto: Mike DuBose/Epa/Scanpix
PÅ JOBB: Legen Martin Salia (t.v) er med på en operasjon i Sierra Leones hovedstad Freetown. Sykehuset ble stengt 11. november, etter at Salia ble ebola-smittet. Han er nå på sykehus i USA. Foto: Mike DuBose/Epa/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En lege som blir behandlet i USA etter å ha blitt syk av ebola i Sierra Leone er fortsatt i en «ekstremt kritisk» tilstand, opplyser sykehuset.

44 år gamle Martin Salia ble smittet da han behandlet pasienter i Sierra Leone. Lørdag ble han fløyet til Omaha i delstaten Nebraska for behandling. Salia er selv født i det vestafrikanske landet, men er amerikansk statsborger.

Han er innlagt på University of Nebraska Medical Center. Sykehuset opplyste i går at tilstanden hans fortsatt var ekstremt kritisk.

- Alle tilgjengelige behandlingsmetoder tas i bruk for å redde livet hans, opplyser sykehuset som er en av få medisinske fasiliteter i USA som er spesielt utpekt til å behandle ebolapasienter.

Salia er den tredje ebolapasienten som blir behandlet der. De to andre overlevde. Av de ni ebolapasientene som har fått behandling i USA før Salia ankom, er det bare liberieren Thomas Eric Duncan som har mistet livet.

I skarp kontrast har rundt 70 prosent av dem som har blitt smittet i Vest-Afrika dødd av viruset. Mer enn 5.100 personer har mistet livet av ebola i det nåværende utbruddet. Liberia, Guinea og Sierra Leone er hardest rammet. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer