Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Ekstremt kritisk» for ebolasmittet lege i USA

Ble smittet da han behandlet pasienter i Sierra Leone.

PÅ JOBB:  Legen Martin Salia (t.v) er med på en operasjon i Sierra Leones hovedstad Freetown. Sykehuset ble stengt 11. november, etter at Salia ble ebola-smittet. Han er nå på sykehus i USA. Foto: Mike DuBose/Epa/Scanpix
PÅ JOBB: Legen Martin Salia (t.v) er med på en operasjon i Sierra Leones hovedstad Freetown. Sykehuset ble stengt 11. november, etter at Salia ble ebola-smittet. Han er nå på sykehus i USA. Foto: Mike DuBose/Epa/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lege som blir behandlet i USA etter å ha blitt syk av ebola i Sierra Leone er fortsatt i en «ekstremt kritisk» tilstand, opplyser sykehuset.

44 år gamle Martin Salia ble smittet da han behandlet pasienter i Sierra Leone. Lørdag ble han fløyet til Omaha i delstaten Nebraska for behandling. Salia er selv født i det vestafrikanske landet, men er amerikansk statsborger.

Han er innlagt på University of Nebraska Medical Center. Sykehuset opplyste i går at tilstanden hans fortsatt var ekstremt kritisk.

- Alle tilgjengelige behandlingsmetoder tas i bruk for å redde livet hans, opplyser sykehuset som er en av få medisinske fasiliteter i USA som er spesielt utpekt til å behandle ebolapasienter.

Salia er den tredje ebolapasienten som blir behandlet der. De to andre overlevde. Av de ni ebolapasientene som har fått behandling i USA før Salia ankom, er det bare liberieren Thomas Eric Duncan som har mistet livet.

I skarp kontrast har rundt 70 prosent av dem som har blitt smittet i Vest-Afrika dødd av viruset. Mer enn 5.100 personer har mistet livet av ebola i det nåværende utbruddet. Liberia, Guinea og Sierra Leone er hardest rammet.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling