Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ekstremtørke i gigantstat: På grunn av disse bildene er det nå erklært unntakstilstand

- Nå ringer jeg alle i California slik at de kan spare vann.

 BØNN:  Guvernør Brown ber innstendig innbyggerne i staten om å begrense vannbruken så godt det lar seg gjøre. Han ønsker at totalforbruket skal ned med omtrent 20 prosent. Foto: AP Photo/Jeff Chiu
BØNN: Guvernør Brown ber innstendig innbyggerne i staten om å begrense vannbruken så godt det lar seg gjøre. Han ønsker at totalforbruket skal ned med omtrent 20 prosent. Foto: AP Photo/Jeff Chiu Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Californias guvernør Jerry Brown har erklært unntakstilstand i delstaten. Grunnen er den ekstreme tørken som preger landskapet på vestkysten av USA.

Staten vil nå søke de føderale myndighetene om hjelp til å håndtere de massive utfordringene som amerikas mest befolkningsrike delstat nå står overfor. Nyhetsbyrået Reuters melder at dette raskt kan bli det tørreste året i California i nyere histoire.

- Vis forsiktighet Guvernør Brown ber innstendig innbyggerne i staten om å begrense vannbruken så godt det lar seg gjøre. Han ønsker at totalforbruket skal ned med omtrent 20 prosent.

Brown har også fortalt lokale reportere at det kanskje vil bli nødvendig med sanksjoner i framtida, hvis vannbruken ikke begrenses betraktelig, skriver nyhetsbyrået.

- Vi kan ikke trylle fram regn, men vi kan forberede oss bedre til de forferdelige konsekvensene som denne tørken kan forårsake, sier Brown til Reuters.

Frykter brann Guvernøren frykter at konsekvensene av tørken blant annet kan bli en stor økning i branner rundt om i amerikas tredje største delstat, målt i areal.

I dag bor det 37 millioner mennesker i staten, i underkant av 7,5 ganger Norges befolkning.

- Noen av følgene vil være at det blir en dramatisk endring i vanntilførselen til gårder og små lokalsamfunn. I tillegg øker jo frykten for branner i både urbane og rurale strøk, forteller Brown i en offisiell uttalelse.

- Jeg erklærer herved krise. Nå henvender jeg meg til alle i California, i en bønn om at dere må gjøre alt dere kan for å spare vann på flest mulige måter, raskest mulig, sier guvernøren.

 MASSIVE FORSKJELLER: : Dette teleskopbildet av landskapet forteller det meste om de klimatiske forandringene og utfordringene den gigantiske delstaten nå står overfor. Foto: AFP PHOTO / NASA / NOAA.
MASSIVE FORSKJELLER: : Dette teleskopbildet av landskapet forteller det meste om de klimatiske forandringene og utfordringene den gigantiske delstaten nå står overfor. Foto: AFP PHOTO / NASA / NOAA. Vis mer
Hele Norges coronakart