Ekstremtørke i USA avslører sjøenes hemmeligheter

Skytevåpen og gullrush-rester.

DET KOMMER FRAM: Dette gamle dekket var tidligere på bunn av sjølen Folsom, som nå anslagsvis er 17 prosent lavere enn normalnivået. Bildet er tatt i juli i år. Foto: REUTERS / Robert Galbraith / NTB scanpix
DET KOMMER FRAM: Dette gamle dekket var tidligere på bunn av sjølen Folsom, som nå anslagsvis er 17 prosent lavere enn normalnivået. Bildet er tatt i juli i år. Foto: REUTERS / Robert Galbraith / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidvis ekstrem tørke i California har ført til at flere sjøer er redusert betraktelig.

Det gjør at gamle hemmeligheter og rester fra en svunnen tid bokstavelig talt kommer til overflaten. Nettstedet Mashable har samlet det de kaller sju overraskelser som er avslørt av tørken.

Blant dem: En sekk med en pistol, en personsøker og ID-skiltet til en FBI-agent, som ifølge LA Times hadde vært savnet i 22 år, siden den føderale agenten mistet den fra en båt på sjøen Castaic. I sjøen Laguna er det også funnet halvautomatiske våpen, samt flere biler.

Ny gullgraving I Folsom er det funnet rester fra gullrushet. Andre steder klages det over plynding av liknende historiske funn. Enkelte steder gir faktisk tørken muligheter for ny gullgraving, melder National Geographic.

Noen gullfunn til tross: Det er anslått at tørken koster delstaten 2,2 milliarder dollar i året, og at problemene med manglende vann har kostet 17 000 arbeiderplasser på grunn av problemer i landbruket. Det bor omtrent 37 millioner i staten.

Under en ekstrem tørkeperiode i januar i år erklærte Californias guvernør Jerry Brown unntakstilstand i delstaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer