GJØRME:  En kvinne passerer en gjørmete gate i Las Palmas på Gran Canaria.  Foto: EPA/ELVIRA URQUIJO A.
GJØRME: En kvinne passerer en gjørmete gate i Las Palmas på Gran Canaria. Foto: EPA/ELVIRA URQUIJO A. Vis mer

Ekstremuvær herjer i nordmenns ferieparadis

Myndighetene ber om katastrofevarsel for Gran Canaria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Myndighetene på Kanariøyene har utstedt ekstremvarsel på grunn av kraftige regnskyll som har ført til oversvømmelser og jordskred flere steder på øygruppa.

Katastrofeområde Verst rammet er byen Telde nordøst på Gran Canaria, og lokalmyndighetene har bedt sentralregjeringen i Madrid om å erklære øya som katastrofeområde.

Det har ikke kommet melding om at noen har mistet livet som følge av uværet. Lokalmyndighetene opplyser at de har mottatt 1.800 meldinger om hjelp i løpet av de siste to dagene. Ekstra redningspersonell er sendt til øygruppa.

Uværet har pågått siden torsdag og har ført til oversvømmelser og jordskred flere steder. Mange biler har blitt tatt av vannmassene, og hus og garasjer er oversvømte, skriver Spaniaavisen.

Få henvendelser Ving Norge sier de har mottatt få henvendelser fra sine gjester angående uværet.

- Det har ikke påvirket våre gjester, vi har heller ingen på den nordlige delen. Foreløpig har ikke uværet hatt noe å si for oss, men vi følger situasjonen, sier PR-ansvarlig Elisabeth Larsen-Vonstett til NTB lørdag.

Det spanske meteorologiske instituttet har varslet 25 millimeter nedbør per time i dagene som kommer og også kraftig vind.

Ekstremvarsel Fredag holdt mange skoler stengt, og lørdag ble det utstedt ekstremvarsel for hele øygruppa og havområdene rundt.

FLOM:  Uværet skal ha rammet byen Telde verst. Dette bildet er fra en gate i Las Palmas. Foto: EPA/ELVIRA URQUIJO A.
FLOM: Uværet skal ha rammet byen Telde verst. Dette bildet er fra en gate i Las Palmas. Foto: EPA/ELVIRA URQUIJO A. Vis mer

Turister og lokalbefolkningen oppfordres til å holde seg innendørs, unngå å kjøre på veiene og å holde seg unna elver med høy vannføring.

(NTB)

OVERSVØMT: Bildet viser søppelet etter overflømmelser i en gate i byen Las Palmas. Foto: EPA/ELVIRA URQUIJO A.
OVERSVØMT: Bildet viser søppelet etter overflømmelser i en gate i byen Las Palmas. Foto: EPA/ELVIRA URQUIJO A. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer