Ekstremvær: 100 nødanrop

Innbyggerne i Tyskland føler seg «maktesløse, hjelpesløse og utrolig sinte» som følge av den ekstreme nedbøren som herjer i deler av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ekstremvær setter sine spor i store deler av verden. Mens Nord-Amerika er midt i en hetebølge, blir det varslet om flom flere steder i Vest-Europa.

I Sveits og Tyskland er mange av gatene oversvømt.

Innbyggerne er lei

Fürth Atzenhof-området i Tyskland hadde søndag sin tredje oversvømmelse på tre uker.

Gatene ble nok en gang oversvømt med vann, og det var flere som valgte å ringe brannvesenet. InFranken anslår at over 100 nødanrop ble mottatt, som følge av ekstreme oversvømmelser.

Flere kumlokk ble åpnet i gatene slik at vann skulle renne bort.

News5 skriver at det har vært et kjent problem at Atzenhof-området blir oversvømt, men det er lite brannvesenet kan gjøre. Innbyggerne forteller at de føler seg «maktesløse, hjelpeløse og utrolig sinte».

- I fjor rant vannet ned til kjelleren. Alt måtte renoveres, det kostet tusenvis av euro. Sist gang måtte alle naboene måke vekk gjørme hele dagen, forteller innbygger Melanie Wild, til Bild.

Flere trafikkulykker

Det har oppstått flere trafikkulykker som følge av uværet. Veiene har blitt glatte og våte, og det har bydd på utfordringer for sjåførene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer