Ekstremvær drepte 150.000

150.000 mennesker mistet i år 2000 livet som følge av global oppvarming, viser beregninger gjort av Verdens helseorganisasjon (WHO).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FN-organet advarer også om at antallet kan komme til å doble seg i løpet av de neste 30 årene dersom de nåværende trendene ikke snus.

WHO-tallene ble kunngjort på FNs store klimakonferanse i Milano torsdag.

Andre beregninger fra organisasjonen viser at omkring 20.000 mennesker døde i Europa som følge av hetebølgen som rammet kontinentet sist sommer.

Klimaendringer som er forårsaket av utslipp av klimagasser som CO2 fra biler og fabrikker bidrar blant annet til hyppigere forekomst av flom og tørke, samt smeltende innlandsis, ifølge WHO.

- Anslagsvis 150.000 dødsfall ble i år 2000 forårsaket av klimaendringer. 1990-tallet var det varmeste tiåret noensinne, og trenden med stigende temperaturer ser ikke ut til å avta, heter det i studien fra FN-organet.

Situasjonen vil forverre seg dersom klimatrendene fortsetter, sa WHO-eksperter på en pressekonferanse i forbindelse med lanseringen av en bok om emnet.

I boken anslås det at forventede klimaendringer må ta skylden for 2,4 prosent av alle tilfeller av diaré, fordi varmen fører til flere bakterier i maten. Klimaendringer er også årsak til 2 prosent av alle malariatilfeller, mener WHO-forskeren Diarmid Campbell-Lendrum.

(NTB-Reuters)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer