Ekstremvær i Spania: To døde og tre savnet

En ti år gammel gutt er reddet ned fra et tre. Faren er fortsatt savnet.

TOLEDO: Bildet er tatt søndag ettermiddag, da ekstremværet feide inn over de to spanske regionene midt i landet. Foto: REUTERS/Isabel Infantes
TOLEDO: Bildet er tatt søndag ettermiddag, da ekstremværet feide inn over de to spanske regionene midt i landet. Foto: REUTERS/Isabel Infantes Vis mer
Publisert

Provinsene Toledo og Madrid er rammet av ekstremvær i form av kraftig nedbør.

Toledo ligger 70 kilometer sør for Madrid.

Ifølge den spanske avisa El Pais har regnværet hittil krevd to liv. En 20-åring omkom i en heis i Casarrubios del Monte, mens en mann mistet livet på motorveien A-40 i kommunen Bargas i provinsen Toledo.

Tiåring klamret seg til et tre

En ti år gammel gutt ble reddet ned fra et tre etter at bilen han satt i forsvant ned i elva Alberche søndag kveld. Guttens mor og søster er lokalisert og fraktet til sykehus.

Familiefaren skal fortsatt være savnet. Hendelsen fant sted i byen Aldea del Fresno, skriver avisa.

ALDEA DEL FRESNO: Ekstremværet starta søndag ettermiddag og fortsatte gjennom natta. Bildet er tatt mandag morgen 4. september i Aldea del Fresno i Madrid-regionen. Foto: Oscar del Pozo Cañas/AFP
ALDEA DEL FRESNO: Ekstremværet starta søndag ettermiddag og fortsatte gjennom natta. Bildet er tatt mandag morgen 4. september i Aldea del Fresno i Madrid-regionen. Foto: Oscar del Pozo Cañas/AFP Vis mer

Det letes også etter en 54 år gammel kvinne som kjørte en bil i Valmojado i Toledo. I tillegg er en 83 år gammel mann savnet i kommunen Villamanta i Madrid. Det regnes med at mannen har blitt tatt av strømmen.

Uværet starta søndag ettermiddag, og 01.30 natt til mandag hadde nødetatene i Madrid-regionen allerede mottatt 1257 henvendelser fra personer i kjøretøy og i private hjem.

120 millimeter på tolv timer

Ingvild Villa, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, sier til Dagbladet at nedbørsmengden er massiv, selv til Spania å være.

- I Spania er de mer vant til kraftig styrtregn enn her i Norge, men selv for Spania å være er dette veldig mye, sier hun.

NEDBØR: Veiene i Toledo er oversvømt. Bildet er tatt mandag 4. september. Foto: REUTERS/Isabel Infantes
NEDBØR: Veiene i Toledo er oversvømt. Bildet er tatt mandag 4. september. Foto: REUTERS/Isabel Infantes Vis mer

Hun viser til at spanske meteorologer (Aemet) varslet opp mot 120 millimeter nedbør på tolv timer.

- Dette er veldig mye nedbør på relativt kort tid, sier Villa.

Under stormen Hans - som rammet Sør-Norge tidlig i august - ble det på det meste observert 107 millimeter på ett døgn.

FOSSER INN: Vannet strømmer inn i en T-banevogn i hovedstaden Madrid. Bildet er tatt mandag 4. september Foto: Lorena Ontiveros/via REUTERS
FOSSER INN: Vannet strømmer inn i en T-banevogn i hovedstaden Madrid. Bildet er tatt mandag 4. september Foto: Lorena Ontiveros/via REUTERS Vis mer

- Dette var i Rogaland, som ikke ble så hardt rammet av flom da de er litt mer rustet for mye nedbør. I Innlandet var det Vang i Valdres som fikk mest på ett døgn med 88,5 millimeter.

- Altså betydelig mindre på lengre tid enn det de varsler i Spania. Men her varte nedbøren over flere dager, presiserer Villa.

- Tredje høyeste noensinne

Det kommer til å forbli gult farevarsel i Madrid, som mandag morgen fortsatt opplevde kraftig nedbør. Årsaken er at det ifølge Aemet vil komme opp mot 15 millimeter nedbør på én time.

I Toledo samlet det seg i løpet av søndagen hele 91,2 millimeter nedbør.

- Det et er den tredje høyeste vannstanden noen gang registrert i Spania, skriver El Pais.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer