Ekstremvær og sibirkulde rammer hele landet

Det blir vindkast i orkanstyrke flere steder i landet fra søndag kveld. Deretter ventes vinterens kaldeste periode.

VÅTT OG KALDT: Det er meldt både storm og sibirkulde over hele landet fra og med søndag og ut neste uke. - Det blir mye vær, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe. Foto: Meteorologene
VÅTT OG KALDT: Det er meldt både storm og sibirkulde over hele landet fra og med søndag og ut neste uke. - Det blir mye vær, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe. Foto: Meteorologene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er meldt kraftig vind på Vestlandet og i Trøndelag fra søndag kveld. Vinden kan spre seg til store deler av landet, og Meteorologisk institutt har kalt inn ekstra mannskap for å overvåke uværet.

Uværet er klassifisert som fase A. Ifølge Terje Alsvik Walløe kan den utvikle seg videre til fase B og dermed bli ekstremvær.

- Uværet begynner på Vestlandet på utover ettermiddagen og kvelden på søndag og fortsetter til midt på dagen på mandag. Det ventes mye vind på kysten av Sogn og Fjordane. Vinden sprer seg over flere steder i landet, og mesteparten av landet vil få sterk kuling og mye vind ved kysten og på fjellet, sier Walløe til Dagbladet.

Vindkraftrekord

Mandag forflytter vinden seg til fjellområder i Sør-Norge, og på tirsdag går den innover Nord-Norge.

- Langs kysten av Vestlandet blir det storm utsatte steder, og fjellet i Sør-Norge er særlig utsatt, men Finnmark vil også få mye vind, sier Walløe.

Den kraftige vinden dannes ifølge meteorologen på grunn av lavtrykket på Island og høytrykket i Russland. På grunn av den sørlige vindretningen er vinden imidlertid ikke spesielt kaldt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer