Ekstremvær på vei: Varsler orkan fredag

Kraftig vind vil treffe kysten fra Hordaland til Nordland.

UVÆR:
Her er det ekstremværet "Ole" som treffer Bodø i tidligere i år. Hvis helgens vær blir så ille som mererologene frykter må vi tilbake til Dagmar i 2011 for å finne et kraftigere ekstremvær. Foto: Marius Helge Larsen / NTB scanpix
UVÆR: Her er det ekstremværet "Ole" som treffer Bodø i tidligere i år. Hvis helgens vær blir så ille som mererologene frykter må vi tilbake til Dagmar i 2011 for å finne et kraftigere ekstremvær. Foto: Marius Helge Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et kraftig uvær vil bygge seg opp ved Færøyene tidlig fredag og Meteorologisk institutt tror at det vil treffe Norge samme dag. De varsler vind opp mot orkan styrke langs kysten fra Hordaland til Nordland.

- Uværet eksisterer ikke ennå men det vil starte å bygge seg opp i morgen, sier statsmeteorolog Geir Otter Fagerlid til Dagbladet.

Han sier det ikke har fått noe navn ennå, siden de ennå ikke har gått ut med ekstremværvarsel. Nå er vi i den såkalte «fase A», der økt overvåking er iverksatt.

- Om vi går ut med ekstremværvarsel så kan det være at det vil gjelde færre fylker. Det blir bestemt i morgen eller tidlig fredag. Foreløpig har vi bare økt overvåking, men dette ser ikke bra ut, sier han.

Truer liv og helse Det er ett område som får sterkere vind enn andre og Fagerlid tror det kan bli området fra Stad til Rørvik. Men det som er unormalt ved dette været er at det kan se ut til å treffe svært bredt. Hele kysten fra Hordaland til Nordland kan bli rammet.Ved Stat og på fjelltoppene er det orkan flere ganger i året, men dette uværet vil treffe et stort kystområde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer