Ekstremvær verden rundt tar liv og sender millioner på flukt

Seks millioner sendt på flukt fra flom i India, 100 drept av oversvømmelser i Russland og uvær herjer Storbritannia.

ENORME OVERSVØMMELSER: En liten indisk gutt forsøker å ta seg fram i oversvømte Naleni Village i India. Minst 120 mennesker er omkommet og seks millioner har blitt tvunget på flukt fra hjemmene sine på grunn av kraftig regnvær og store oversvømmelser nordøst i landet. Foto: AFP / Scanpix
ENORME OVERSVØMMELSER: En liten indisk gutt forsøker å ta seg fram i oversvømte Naleni Village i India. Minst 120 mennesker er omkommet og seks millioner har blitt tvunget på flukt fra hjemmene sine på grunn av kraftig regnvær og store oversvømmelser nordøst i landet. Foto: AFP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Værutsiktene for Norge den nærmeste uka er nok ikke musikk i ørene for dem som ønsker seg sol og strandvær.

Flere steder på Østlandet har det kommet 20-30 millimeter regn i løpet av natta, og mer skal det bli.

- Regnet vil avta litt utover dagen i dag, men i morgen kommer det en ny runde. Det er vanskelig å si hvor kraftige bygene blir, og det vil nok være ganske lokalt, men flere steder på Østlandet nord for Oslo kan det komme 20-40 millimeter, sier Bente Wahl ved Meteorologisk Institutt til Dagbladet.

Men dette er bare småtteri sammenlignet med vær som herjer andre steder i verden.

100 døde av flom I Russland har over 100 mennesker mistet livet etter at styrtregn har utløst store oversvømmelser de to siste dagene.

Myndighetene i landet gikk i dag ut og omtalte ekstremværet som den verste naturkatastrofen på flere tiår.

Bare i regionen Krymsk er 88 mennesker funnet døde, deriblant et ti år gammelt barn. Andre er funnet døde i byen Gelendzjik og i Novorossjisk, melder NTB.

I løpet av timer har det falt like mye regn i området som det man venter i løpet av en hel måned, opplyser departementet for kriseberedskap. Russisk fjernsyn har vist bilder av oversvømte gater og mennesker som søker tilflukt på hustak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer