Ekstremværet «Berit» er død, men stormene fortsetter

Flere lavtrykk fører til storm og kuling langs kysten av landet.

NYE STORMER:  Berit er nå over, men det vil fortsatt være ruskevær mange steder i landet. Dette bildet er fra Kråkenes fyr i Sogn og Fjordane fredag. Foto: Torfinn Kråkenes.
NYE STORMER: Berit er nå over, men det vil fortsatt være ruskevær mange steder i landet. Dette bildet er fra Kråkenes fyr i Sogn og Fjordane fredag. Foto: Torfinn Kråkenes. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vannstanden nådde i dag rekordhøyder flere steder i Nord-Norge. Denne er nå avtakende, og forventes å avta videre utover søndagen.  Et lavtrykk var i kveld under utvikling øst for Jan Mayen, og vil treffe nordlandskysten i ettermiddag og kveld.

Men den kraftige vinden vil fortsette i store deler av landet.

Storm og kuling - For Helgeland, Saltfjellet og Salten vil vinden øke til sørvestlig sterk kuling i morgen ettermiddag. På kvelden blir det liten vestlig storm i sørlige deler av Nordland og på Helgeland, sier vakthavende statsmeteorolog Ola Mellem ved værvarslinga Nord-Norge til Dagbladet.

Det er forventet regn- og sluddbyger, og snø i høyereliggende strøk i hele Nord-Norge.

Troms får i morgen skiftende bris, med nordøstlig frisk bris på kysten. I Finnmark blir det nord- eller nordvestlig bris til liten kuling, og periodvis stiv kuling på kysten.

Store nedbørsmengder På Vestlandet vil det kunne ble en god del nedbør i form av regn. Et lavtrykk er i kveld på vei inn like sør for Stad.

- Det vil passere med sørvestlig vind og vestavind. Det som er det største problemet nå er det at det er store nedbørsmengder fra Sunnfjord og sørover, sier vakthavende statsmeteorolog Rasmus Myklebust ved værvarslinga Vestlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer