Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ekstremværet Cora drar seg til: - La bilen stå

Uvær fører til innstilte ferjer, kansellerte flyavganger og stengte fjelloverganger flere steder i landet.

STORM: Uvær fører til innstilte ferjer, kansellerte flyavganger og stengte fjelloverganger flere steder i landet. Video: Erik Kaarstad, Aud Perly Døsvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Har du bilder eller informasjon om forholdene? Tips oss på: 2400@dagbladet.no eller ring 2400 0000

(Dagbladet/NTB): På riksvei 13 over Vikafjellet og riksvei 7 over Hardangervidda er det innført kolonnekjøring på grunn av uvær.

Strynefjellet er søndag morgen stengt på grunn av sterk vind og rasfare, melder politiet i Innlandet. Overfor Dagbladet informerer Vegtrafikksentralen at veien vil være stengt fram til det blir forsvarlig å åpne den igjen.

Også fylkesvei 773 over Steinfjellet i Namsskogan kommune og fylkesvei 50 Hol-Aurland i Buskerud og Sogn og Fjordane er stengt.

Det samme gjelder en rekke veier i Midt-Norge, ifølge Adresseavisen.

Ekstremvær

Vegvesenet ber folk om å være varsomme søndag formiddag i Møre og Romsdal, Trøndelag og Helgeland på grunn av ekstremværet Cora.

I disse områdene ventes det svært kraftig vind. Dette særlig i høyere strøk og ved fjelloverganger.

- Vi anbefaler folk om å la bilen stå så fremt det ikke er helt nødvendig å kjøre, sier Mohammed Amiri ved Statens Vegvesen til Dagbladet.

HAR TRUFFET TRØNDELAG: Meteorologisk institutt melder at Cora har ankommet Trøndelag, Møre og Romsdal og Helgeland. Her et bilde fra Snåsa. Foto: Statens vegvesen
HAR TRUFFET TRØNDELAG: Meteorologisk institutt melder at Cora har ankommet Trøndelag, Møre og Romsdal og Helgeland. Her et bilde fra Snåsa. Foto: Statens vegvesen Vis mer

Flytrafikk rammes

Amiri informerer om at en rekke ferjesamband, deriblant Sandvika-Edøya på Nordmøre, er innstilt som følge av været.

Samtidig rammes også flytrafikken. På Værnes lufthavn er avgang SK351 til Oslo og SK4159 til Bergen innstilt i forbindelse med Cora, ifølge Adresseavisen.

- Vi oppfordrer til å følge med på våre hjemmesider for oppdatert informasjon, og følge den informasjonen man får fra sitt flyselskap, sier kommunikasjonssjef Kristian Løksa til Dagbladet.

Widerøe måtte på sin side i går forhåndskansellere en avgang mellom Trondheim, Kristiansund og Bergen. Flyselskapet følger situasjonen løpende.

- Vår beskjed til passasjerene er at ved mindre man får beskjed om noe annet, så er det bare å møte som normalt, sier pressekontakt Silje Brandvoll til Dagbladet.

Drar seg til på Hitra​

I tillegg får Statens Vegvesen meldinger om at uværet er i ferd med å for alvor dra seg til på Hitra i Trøndelag.

- Der er det kraftig vind og dårlig sikt, opplyser Mohammed Amiri, som forventer flere stengte veier og ferjesamband i løpet av de nærmeste timene.

I tillegg til ekstremværvarselet er det også utstedt obs-varsler om kraftig vind i Sogn og Fjordane, Buskerud, Oppland og Hedmark. Obs-varsler om vanskelige kjøreforhold gjelder for Sogn og Fjordane, fjellet i Sør-Norge og Helgeland.

Det verste uværet er ventet i løpet av første halvdel av dagen.

- Vil blåse vanvittig

Vakthavende meteorolog Lars Andreas Selberg i Meteorologisk institutt ber folk få inn løse gjenstander i berørte områder.

- Hvis noen har båter ute, bør de feste dem veldig godt, for det vil blåse vanvittig, advarer han overfor NTB.

Politiet i Trøndelag øker beredskapen søndag. Operasjonsleder Stig Roger Olsen sa til NRK lørdag at de gjennomgår sine beredskapsplaner og vil ha folk på plass i flere lensmannskontorer søndag.

Orkan er definert som vind med mer enn 32,6 meter per sekund i gjennomsnitt over en ti minutters periode.

- Prognosene sier at det kan bli helt opp i orkan styrke ute ved kysten i Trøndelag. Det er ikke så ofte vi ser det i prognosene, men dette er et lite, hissig lavtrykk, og de kan være uforutsigbare, sier Selberg.​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!