Ekstremværet Frida rammer Agder

Det er sju år siden forrige ekstremvarsel på grunn av nedbør.

NEDBØR:Det ventes store nedbørsmengder i Agder. Sist Meteorologisk institutt sendte ut ekstremvarsel på grunn av nedbør var i 2005, da stormene Kristin og Loke herjet på Vestlandet. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NEDBØR:Det ventes store nedbørsmengder i Agder. Sist Meteorologisk institutt sendte ut ekstremvarsel på grunn av nedbør var i 2005, da stormene Kristin og Loke herjet på Vestlandet. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det kan komme opp mot 70 til 100 millimeter i løpet av det kommende døgnet. Dette gjelder spesielt Vest-Agder og de nordlige delene av Aust-Agder, varsler Meteorologisk institutt.

- Det vil mest sannsynlig bli store lokale forskjeller. Tettbygde strøk med mye asfalt er spesielt utsatt. Folk må holde seg oppdatert gjennom mediene og lokale myndigheter, sier vakthavende meteorolog Pål Evensen til NTB.

Sju år siden Når meteorologene varsler ekstremvær skyldes det enten storm, høy vannstand, ekstremt stor snøskredfare eller større nedbørsmengder. Sist det ble meldt om ekstremvær på grunn av nedbør var i 2005 da både stormene Kristin og Loke brakte ekstreme nedbørsmengder på Vestlandet.

Mandag er det varslet store nedbørsmengder også andre steder i landet, spesielt i Rogaland. Meteorologisk institutt har likevel valgt ikke å gå ut med flomvarsel for dette området.

- Det er høyere terskel for å sende ut ekstremvarsel på Vestlandet, fordi det er i større grad vanlig med kraftig nedbør og fordi terrenget i disse fylkene takler mye nedbør godt, sier Evensen.

I beredskap Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) varsler mye nedbør mandag og tirsdag i Vest og Aust-Agder, Rogaland og Telemark og advarer om oversvømmelser. På grunn av store nedbørsmengder gjennom sommeren er jordsmonnet flere steder mettet på vann, og ytterligere vannmengder kan dermed føre til at jorda glir ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer