Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ekstremværet Hilde blir verre og verre

Blir enda voldsommere enn de første meldingene antydet.

 STERK STORM:  På kysten vil det merkes som høye bølger, og floden kommer i morgen kveld kl.22, så været slår inn på topp-floden, sier meterologen om ekstremværet som er på vei. Foto: Meterologisk institutt
STERK STORM: På kysten vil det merkes som høye bølger, og floden kommer i morgen kveld kl.22, så været slår inn på topp-floden, sier meterologen om ekstremværet som er på vei. Foto: Meterologisk institutt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidlig lørdag morgen melder Meteorologisk institutt at uværet kommer som vestlig sterk storm med en vindstyrke på 30 meter i sekundet.

Når det kommer inn over land, varsler meteorologene nå om enda sterkere vindkast og enda større bølger enn tidligere. Vindkastene antas nå å ligge mellom 40 og 50 meter i sekundet.

Såkalt signifikant bølgehøyde, som er et uttrykk for å angi høyden på havbølger, er ventet å bli fra 13 til 15 meter.

Både politiet og meteorologene råder folk til å ta forholdsregler og forberede seg på stormen.

Ifølge Meteorologisk institutt stammer stormen Hilde fra et lavtrykk like sør for Island. Lavtrykket forsterker seg til et stormsenter som ventes å nå kysten av Nordland lørdag kveld, og fortsette hurtig nordøstover.

Sør for lavtrykkssenteret blir det vestlig storm og høye bølger inn mot kysten av Helgeland og Trøndelag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media