Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ekstremværet Hilde har minket til liten storm

Traff land med styrke som tilsvarer en kortvarig orkan.

 REGN OG VIND:  Flere steder i Trondheim har det falt store mengder nedbør og det har vært sterk vind i området. Foto: Martin Hågensen.
REGN OG VIND: Flere steder i Trondheim har det falt store mengder nedbør og det har vært sterk vind i området. Foto: Martin Hågensen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekstremværet Hilde som feide inn over kysten av Helgeland med orkan i kastene, hadde natt til søndag krympet til en liten storm. Stormsenteret hadde i 2-tiden passert Nordland og vinden hadde avtatt.

Meteorologisk institutt meldte da at vinden over Trøndelag og Helgeland hadde minket til liten storm med vindstyrke på 22 meter per sekund.

Den ville utover natta minke videre til stiv kuling med en vindstyrke på 15 meter per sekund.

I kystområdene i Trøndelag vil uværet være nede i sørvestlig liten kuling med vindstyrke på 12 meter per sekund søndag ettermiddag, men vil trolig ta seg noe opp igjen på kvelden og gi sterk kuling mange steder med vindstyrke på 20 meter per sekund.

Også i Helgeland i Nordland vil vindstyrken være 20 meter per sekund gjennom store deler av søndagen.

Sent lørdag kveld og tidlig på søndagsnatten feide ekstremværet inn mot de ytterste delene av kysten med en vindstyrke som tilsvarer kortvarig orkan med vindstyrke på 35 meter per sekund.

Lokale vindkast lå på opp mot 50 meter per sekund. Vindkastene ble målt til 49 meter per sekund på Nordøyan fyr i Vikna kommune i Nord-Trøndelag.

På Sklinna fyr i Leka kommune ble de kraftigste vindkastene målt til 44 meter per sekund, og på Ørland på Fosenhalvøya i Sør-Trøndelag til 39.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media