IVAR: Ekstremværet som skal treffe Møre og Romsdal og Trøndelag i morgen ettermiddag eller kveld har fått navnet Ivar. Foto: Meteorologisk Institutt
IVAR: Ekstremværet som skal treffe Møre og Romsdal og Trøndelag i morgen ettermiddag eller kveld har fått navnet Ivar. Foto: Meteorologisk InstituttVis mer

Ekstremværet Ivar kan gi store skader i Sør-Trøndelag

Kan få vindstyrke på opptil 40-50 meter i sekundet i kastene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ekstremværet Ivar er ventet å treffe Møre og Romsdal og Trøndelag i morgen ettermiddag eller kveld, og kan potensielt gi større skader enn ekstremværet Hilde.

- Det blir ganske kortvarig. Det aller verste vil kanskje ikke vare mer enn i en time, men det trenger ikke vare lenge for å gjøre stor skade, sier Karsten Eitrheim ved Meteorologisk Institutt.

Ivar vil blåse vest- og nordvest sterk storm, eller opp til orkan.

- Enkelte vindkast vil komme opp i 40-50 meter i sekundet.

Kan gi store skader Meteorologen forteller at det vil blåse storm i Møre og Romsdal, men at det er Nordmøre og Sør-Trøndelag som ser ut til å bli hardest rammet.

- Ivar er litt i samme kategori som Hilde, men Hilde rammet områder som var lite befolket. Ivar kan treffe mer infrastruktur og bebyggelse og kan derfor gi større skade, sier Eitrheim.

Han oppfordrer folk til å sikre de tingene de vet er utsatt og som de har mulighet til å sikre.

- Et eksempel er stillaser. Pass også på å ikke stå under et tre, eller parkere bilen slik at et tre kan falle over den. Trampoliner er det også lurt å feste, de kan lett fly avgårde.

- Nedbør underordnet Det er også meldt noe nedbør, som regn i lavlandet, og som snø i fjellet.

- Men nedbøren er nok underordnet i morgen. Det er vinden som kan skape problemer, sier Eitrheim.

KRAFTIG VIND: Ivar kan få en vindstyrke på opptil 40-50 meter i sekundet i kastene.
Foto: Meteorologisk Institutt
KRAFTIG VIND: Ivar kan få en vindstyrke på opptil 40-50 meter i sekundet i kastene. Foto: Meteorologisk Institutt Vis mer