Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ekstremværet Michael raserte kystsamfunn i Florida: - Alle bombers mor kunne ikke gjort mer skade

Kystsamfunnet Mexico Beach i Florida ligner en krigssone etter at orkanen rammet denne uken. Myndighetene frykter at de vil finne flere omkomne i ruinene.

ØDELEGGELSER: Et helt nabolag i Mexico Beach ble lagt i grus da orkanen traff med voldsom styrke. Foto: Michael Snyder / Northwest Florida Daily News via AP / NTB scanpix
ØDELEGGELSER: Et helt nabolag i Mexico Beach ble lagt i grus da orkanen traff med voldsom styrke. Foto: Michael Snyder / Northwest Florida Daily News via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødstallet etter ekstremværet ble fredag oppjustert til elleve etter at det ble meldt om fem omkomne i delstaten Virginia. Tidligere er det meldt om fire dødsfall i Florida, ett i Georgia og ett i North Carolina.

Ekstremværet har siden onsdag herjet lokalsamfunn i en rekke delstater. Fredag morgen hadde stormen beveget seg ut i åpent hav i Atlanterhavet.

Nabolag lagt i grus

Den er nå nedgradert til en tropisk storm, men da uværet traff det lille lokalsamfunnet Mexico Beach i Florida onsdag, var det som en kategori-4-orkan, som innebærer en vindstyrke på nesten 70 meter per sekund.

Orkanen, som er den kraftigste som har rammet Florida på over 100 år, la hele nabolag i grus. Fredag var gatene i Mexico Beach fortsatt dekket av nedblåste trær og vrakgods fra de mange husene som ble smadret av den voldsomme vinden.

Flere av innbyggerne i Mexico Beach forteller om de enrome ødeleggelsene til CNN. Et ektapar opplevde at veggene i huset deres blåste ned, og det eneste av deres egne eiendeler som ble værende i huset var en koffert.

- Jeg kom hit og jeg gikk inn og der var noen andres sofa. Den var ikke min en gang, sier Brooke Baldwin.

FLORIDA: Orkanen Michael har det siste døgnet herjet i Florida. Ødeleggelsene er svært store, og uværet har så langt kostet to mennesker livet. Video: CNN Vis mer

Andre innbyggere hadde problemer med å finne gata de bodde i og sitt eget hus.

- Alle bombers mor gjør ikke mer skade enn dette, sa Tom Bailey, tidligere ordfører og pensjonert offiser.

400 000 husstander uten strøm

Floridas guvernør Rick Scott sier at ødeleggelsene er ufattelige, men at det viktigste nå er å hjelpe de mange innbyggerne som ikke fulgte anmodningen om å evakuere.

- Jeg er svært bekymret for de av våre innbyggere som ikke evakuerte, og jeg håper bare at det ikke har gått mange liv tapt, sier Scott til ABC.

Over 2.000 soldater er sendt ut for å bistå i oppryddingsarbeidet i delstaten, der 400.000 husstander er uten strøm. I tillegg er 20.000 arbeidere satt til å reparere elnettet.

I Virginia har uværet kuttet strømmen til 520.000 husstander. I tillegg er 1.200 veier stengt og det er også meldt om fem antatte tornadoer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!