Ekstremværet «Urd» over etter ødeleggelsestokt. Blåste handlesenter-tak til værs

Ekstremværet forårsaker store ødeleggelser i Sør-Norge. 70 000 uten strøm i går kveld.

ISOLASJON PÅ VILLE VEIER: Den kraftige vinden forårsaket store ødeleggelser på det nye handlesenteret i Farsund. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
ISOLASJON PÅ VILLE VEIER: Den kraftige vinden forårsaket store ødeleggelser på det nye handlesenteret i Farsund. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ekstremværet Urd blåste til orkan styrke flere steder i landet mandag kveld, melder Meteorologisk institutt. Det har ført til ødeleggelser flere steder i Sør-Norge. Samtidig var rundt 70 000 nordmenn uten strøm i går kveld, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Meteorologisk institutt melder like etter klokka 01.00 natt til tirsdag at det verste uværet nå er over. «Ekstremværet» anses som over - likevel er det foreløpig litt for tidlig å puste ut på Østlandet.

Kystbyen Farsund er en av plassene i Sør-Norge som har fått kjenne på «Urds» herjinger. Der har den kraftige vinden forårsaket store ødeleggelser på det nye handlesenteret som ligger nede ved sjøkanten.

- Vinden har tatt tak i isolasjonen slik at det har løsnet en del isolasjonsplater i parkeringshuset, forklarer Hans Petter Hagen ved Nordkapp Utvikling AS overfor Dagbladet.

Det var lokalavisa Lister24 som først omtalte saken.

På bilder tilsendt Dagbladet ser man at store mengder isolasjonplater ligger strødd på parkeringsplassen utenfor senteret og at isolasjon har blåst innover mot sentrum. Takplater også har falt av i handlesenterets tilhørende parkeringshus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer