VARMT. Det kan bli svært varmt i New York i de kommende dagene, og myndighetene i byen er bekymret for eldre og små barn
VARMT. Det kan bli svært varmt i New York i de kommende dagene, og myndighetene i byen er bekymret for eldre og små barnVis mer

Ekstremvarme truer New York

Frykter for eldre og små barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| The National Weather Service har utstedt varmealarm for deler av det nordøstlige USA. I tillegg til New York, er også byene Boston og Washington D.C ventet å bli rammet av ekstremheten. 

Det er dessuten sendt ut et ekstravarsel for Philadelphia og deler av delstatene New Jersey og Delaware, melder CNN. Her oppfordres folk til å holde seg inne fordi heten, sammen med høy luftfuktighet, kan skape en «farlig situasjon».

Innbyggerne i de aktuelle områdene oppfordres derfor til å passe på eldre slektninger og naboer, og fysisk trening frarådes.

Inne Også i New York er man redd for heten. Her venter man at temperaturen i morgen kan komme opp i mot 42 grader celsius, hvis man tar med luftfuktigheten, noe som i så fall vil være ny rekord.

I 2006 døde 46 mennesker da en hetebølge rammet den amerikanske metropolen, og nå setter byens myndigheter alt inn på at det ikke skal skje igjen. Blant annet forsøker man å unngå strømbrudd.
  Bekymret -Vi er særlig bekymret for pensjonister og små barn. Sistnevnte er som regel sammen med foreldrene sine, og vi prøver å nå ut til de gamle gjennom de som tar seg av dem, sier Joseph Bruno, som er ansvarlig for kriseledelse i New York.

I den amerikanske storbyen er man i tillegg svært bekymret for den såkalte urban varme-effekten. Nemlig at lufta i tettbygde områder, på grunn av større befolkning og mindre vegetasjon, blir varmere enn lufta i områdene rundt.

I Philadelphia skal en 92 år gammel dame ha dødd som følge av heten, og 400 strømkunder er uten strøm.


.