Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ekte fjellgeit

Dronning Sonja er kåret til årets fjellgeit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Norsk Fjellfestival og Den Norske Turistforening som hvert år kårer årets «Fjellgeit».

-  Dronningen er et forbilde og en inspirasjon for oss som er glade i fjell og friluftsliv, og hennes engasjement ønsker vi å gjøre stas på, sier Stein P. Aasheim, festivalsjef for Norsk Fjellfestival.

Fjellfestivalen arrangeres i år for sjuende gang, og tradisjonen med kåring av fjellgeit strekker seg fem år tilbake.

Hinsides

Skiløper Vegard Ulvang, miljøvernminister Børge Brende, mangeårig styreleder i turistforeningen, Øystein Dahle, og fjellklatrer Cecilie Skog har fått prisen.

Og i går ble det altså klart at dronningen, som en slags ambassadør for den norske «fjellheimen», får utmerkelsen.

-  Kongelige i andre land bedriver ofte fritidsaktiviteter som er helt hinsides mulighetene vi «vanlige» mennesker har. Derfor synes jeg det er så flott når dronningen ser verdien i noe så enkelt som å ta på seg fjellstøvlene og gå en tur, sier Aasheim.

Populært

Siden oppstarten i 1999 har besøkstallene ved Norsk Fjellfestival i Åndalsnes økt hvert år, og Aasheim mener festivalens popularitet vitner om en stor interesse for friluftsliv.

-  Fjellene og stiene ligger jo der hele året. Jeg tror det er den sosiale biten som gjør festivalen så populær, sier Aasheim.

FJELLETS DRONNING: Dronning Sonja har besøkt det meste av den norske fjellheimen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!