Ektefelle og nok en datter siktet

I tillegg til de to barna som er siktet for knivdrapet på sin far, er kona og enda en datter (17) også siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to er siktet for psykisk medvirkning til drapet.

Politiet mener dermed kona og tre barn medvirket i drapet på den 41 år gamle mannen som lå innlagt på Aust-Agder sykehus. Fra før er sønnen på 15 år og datteren på 19 siktet for overlagt drap.

De to nye siktelsene er tatt ut på bakgrunn av flere avhør, men ektefellen og den 17 år gamle datteren har fram til nå hatt status som vitner i saken.

Var ikke på sykehuset

- De ble siktet etter en vurdering av nytt bevismateriale. Jeg vil ikke gå i ytterligere detaljer, sier politiadvokat Jan Atle Hansen.

På generelt grunnlag sier Hansen at psykisk medvirkning kan bety involvering i planlegging eller oppmuntring til en ugjerning.

- De har ikke deltatt i selve handlingen, men en rolle i forkant, sier politiadvokaten.

Ektefellen, som er i slutten av 30-åra, ønsket ingen advokat til stede under avhørene, men vil få oppnevnt en advokat i dag når hun og datteren skal framstilles for varetektsfengsling.

17-åringen hadde derimot advokatstøtte til stede.

Ektefellen har i avhør nektet for å ha medvirket psykisk i forbindelse med drapet, mens den 17 år gamle datteren ennå ikke har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Barnevernet

15-åringen er nå løslatt og i barnevernets varetekt. Søsteren er varetektsfengslet fram til 9. januar.

- Når far er død og mor er siktet, er det naturlig at barnevernet kobles inn. Situasjonen er nå helt ekstrem. Det er viktig at alle omstendigheter rundt denne saken blir klargjort, i likhet med de bakenforliggende omstendighetene, sier 15-åringens advokat Odd Holck-Steen til NTB.

Sexmisbruk

Den 19 år gamle søsteren har i avhør forklart at hun i ti år ble tvunget til å ha sex med faren. Han skal også ha videoovervåket barna når de hadde venner på besøk.

Sexmisbruket skal være den direkte årsaken til at hun og broren drepte faren på sykehuset. De har begge erkjent at de står bak drapet.

Verken etterforskningsleder Hansen eller advokat Holck-Steen vil kommentere disse opplysningene.