FUNNET DØD: Politiet har siktet en mann for drap, etter at en 38 år gammel seksbarnsmor ble funnet død i Askøy i Hordaland. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
FUNNET DØD: Politiet har siktet en mann for drap, etter at en 38 år gammel seksbarnsmor ble funnet død i Askøy i Hordaland. Foto: Marit Hommedal / NTB ScanpixVis mer

- Ektemann (41) møtte opp i Bergen fengsel og sa han hadde tatt livet av seksbarnsmor (38)

Pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En somalsk mann med norsk statsborgerskap har møtt opp i Bergen fengsel med det politiet kaller en «trist beskjed», ifølge Askøy-lensmann Helge Stave.

- En mann møtte opp på fengselet i Bergen og fortalte at han hadde tatt livet av sin kone. Han fortalte hvor det skulle ha skjedd. På en adresse fant politiet en kvinne som viste seg å være død, sier lensmannen. 

Sammen med seksjonslederen for etterforskning i Askøy, holdt han klokka 17 en pressekonferanse på Askøy lensmannskontor i Hordaland, etter at meldingen om at en kvinne var funnet død på Follese på Askøy, onsdag formiddag.  

Mannen er pågrepet og siktet for forsettlig drap.

- Både siktede og avdøde er norske statsborgere er av somalsk opprinnelse. Sammen har de seks barn i alderen ett til 18 år, sier lensmannen.

- Mannen reiste til fengselet og tok kontakt med betjeningen i fengselet. Jeg kan ikke si noe om drapsvåpenet, sier lensmannen og ber om forståelse for at de er tidlig i etterforskningsfasen. 

Mistenkte er 41 år og seksbarnsmoren var 38 år. 

Ekteparets barn er varslet om drapet på sin mor, og de blir alle tatt hånd om av politiet, ifølge lensmannen. 

Politiet i Hordaland vil ikke kommentere om mannen har vært i kontakt med politiet tidligere. 

- Han har erkjent forholdet. Åstedet er sperret for å skjerme berørte barn, sa operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende tidligere i dag. 

Dagbladet kommer med mer. 

SPERRET AV: Adressen er sperret av, og politiet har tatt hånd om ekteparets seks barn. Foto: Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
SPERRET AV: Adressen er sperret av, og politiet har tatt hånd om ekteparets seks barn. Foto: Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer