Ektemann løslatt

TRONDHEIM (Dagbladet): Politiet løslot i går 43-åringen de hevdet hadde skadet sin kone under sexakten. Obduksjonen slår fast at kvinnen (39) døde en naturlig død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette har vært en fryktelig opplevelse for ektemannen som har mistet sin kone, sier advokat Øystein Skogrand.

Han representerer 43-åringen, som er fra ei lita bygd i Sør-Trøndelag, og reagerer kraftig på måten politiet har håndtert saken på.

Stemplet

- Politiet har gått voldsomt hardt ut, og så viser det seg at mannen ikke har gjort noe galt. Han føler seg stemplet i hjembygda, og vet ikke om han kan komme tilbake.

Skogrand understreker at det som har skjedd ikke bare rammer 43-åringen, men også hans fem år gamle sønn og familien.

Vurderer søksmål

Advokaten vil ta en grundig samtale med sin klient, for å vurdere om de skal gå til søksmål mot politiet og eventuelt enkelte medier.

Politiet gikk i går til Midt-Trøndelag forhørsrett med en begjæring om å varetektsfengsle 43-åringen. Før retten gikk ut med en kjennelse, kom resultatet av obduksjonen. Den viser at kvinnen døde en naturlig død, og at det er tvilsomt om hun er påført skader. Dermed ble siktelsen frafalt.

Avviser kritikk

Politiadjutant Kjersti Hegerberg avviser at de har trukket for raske konklusjoner.

- Det er vår plikt å reagere når noe er mistenkelig, og her hadde vi å gjøre med et dødsfall som vi ikke så noen årsak til, sier Hegerberg.