KVINNE (53) DØDE:  En kvinne (55) av utenlandsk opprinnelse mistet livet i den dramatiske drannen i Norbygata på Grønland i Oslo i dag.
Foto: ERLEND AAS / SCANPIX
KVINNE (53) DØDE: En kvinne (55) av utenlandsk opprinnelse mistet livet i den dramatiske drannen i Norbygata på Grønland i Oslo i dag. Foto: ERLEND AAS / SCANPIXVis mer

Ektemann mistet kona (55) i brannen

Kom fra hverandre i kaoset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Personen som ble funnet død etter den dramatiske brannen i Norbygata på Grønland i Oslo i dag er nå identifisert av politiet.

- Den omkomne er en kvinne av utenlandsk opprinnelse. Hun er født i 1953, opplyser sentralvaktleder Lennart Kyrdalen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Ektemannen kom seg ut
Av hensyn til pårørende ønsker han foreløpig ikke gå ut med kvinnens navn.

- Hun bodde i en leilighet i Norbygata 19, sammen med sin ektemann. Han er nå varslet, opplyser Kyrdalen.

Mannen ble sendt til legevakta etter at han kom seg ut av den brennende bygningen. Han skal ikke være livstruende skadet.

- Da det begynte å brenne, rømte mannen ut. Ekteparet kom seg aldri ut sammen, sier Kyrdalen.

Den omkomne kvinnen ble funnet i oppgangen mellom 2. og 3. etasje. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

- Hun skal obduseres i morgen. Men allerede nå er det nærliggende å tro at  hun døde av røykforgiftning, sier Kyrdalen.

Brann i gryte
Politiet fikk melding om den dramatiske brannen klokka 15.24.

Etter alt å dømme startet den som følge av uvøren matlaging.

- Vi har undersøkt åstedet og funnet at brannen oppsto i ei gryte som sto på en komfyr i første etasje. Det har tatt fyr i vifta, og så har brannen spredd seg, med voldsom røykutvikling i oppgangen, sier sentralvaktleder Kyrdalen til Dagbladet.no.

To alvorlig skadd
19 personer, blant dem flere små barn, ble kjørt til Oslo kommunale legevakt, flere av dem havnet etter hvert på ulike sykehus i distriktet.

- 3 ble fraktet til Ullevål sykehus, én ble kjørt til Aker sykehus, og én havnet på Lovisenberg sykehus. To av disse skal være alvorlig skadd, forteller Kyrdalen.

Dagbladet.no snakket tidligere i dag med Danar Ali Mohamed (19), som var en av de første på stedet. Han klatret opp i 2. etasje i den brennende bygningen og hjalp til med å berge fire små barn og deres mor gjennom vinduet.

Norbygata 19 er en bygård som ligger i parallellgata til Urtegata, der en brann tok 6 menneskeliv natt til forrige lørdag. Alle ofrene er ennå ikke identifisert, og årsaken er ikke klarlagt. Frykten for at en pyroman går løs i området, er derfor stor.

Kyrdalen avviser imidlertid at dagens brann er påsatt.

HJELPES UT: 
Redningsmannskaper evakuerte flere beboere etter at det oppsto brann i en bygård i Norbygata i Oslo lørdag ettermiddag. Én person, den 55 år gamle kvinnen, var sent lørdag ettermiddag bekreftet omkommet i brannen.
Foto: ERLEND AAS / SCANPIX
HJELPES UT: Redningsmannskaper evakuerte flere beboere etter at det oppsto brann i en bygård i Norbygata i Oslo lørdag ettermiddag. Én person, den 55 år gamle kvinnen, var sent lørdag ettermiddag bekreftet omkommet i brannen. Foto: ERLEND AAS / SCANPIX Vis mer