Ektemann siktet etter forsvinning

Den 41 år gamle kvinnen fra Nøtterøy forsvant for snart to uker siden. I dag ble ektemannen siktet for falsk forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 41 år gamle kvinnen har vært sporløst forsvunnet siden seint om kvelden 8. november.

I dag valgte politiet å pågripe kvinnens ektemann under et avhør. Mannen er nå siktet for falsk forklaring.

- Bakgrunnen for siktelsen er at det etter vår oppfatning er ting i mannens forklaring som ikke passer i forhold til tidligere avhør og annen informasjon vi har i saken, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

- Vi har ikke holdepunkter for å sikte ham for annet enn falsk forklaring, understreker Sakrisvold.

Ektemannens bil er beslaglagt for nærmere undersøkelser. Politiet har foreløpig ikke bestemt om de vil framstille mannen for varetektsfengsling.

- Det vil vi vurdere fortløpende i løpet av morgendagen.


Sporløst borte
Den savnede kvinnen ble sist sett i ekteparets felles hjem ved Teie på Nøtterøy. Hennes mobiltelefon lå igjen hjemme etter at hun forsvant.

- Den siste sikre observasjonen er fra 23-tida om kvelden tirsdag 8. november, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold.

OMFATTENDE SØK: Politiet har søkt etter kvinnen i snart to uker. Uten resultater. Bildet ble tatt under letingen tidligere i uka. Foto: Peder Gjersøe
OMFATTENDE SØK: Politiet har søkt etter kvinnen i snart to uker. Uten resultater. Bildet ble tatt under letingen tidligere i uka. Foto: Peder Gjersøe Vis mer

Store politistyrker og leitemannskaper, samt dykkere og helikopter, har gjennomsøkt nærområdet. Kvinnens familie, arbeidskolleger og venner er også avhørt, i tillegg til at  politiet har foretatt rundspørringer i nabolaget.

Så langt står politiet uten spor etter kvinnen.

- Hun har ikke gitt livstegn fra seg siden hun forsvant, sier Sakrisvold.


Utelukker ingenting

Etterforskerne kan ikke utelukke at 41-åringen har vært utsatt for en kriminell handling, og det er satt store ressurser inn på å oppklare saken.

- Så langt har vi ingen sikre holdepunkter for å si med sikkerhet hvor kvinnen er eller hva som kan ha skjedd, sier politiinspektør Sakrisvold til Dagbladet.no.

- Vi må etterforske bredt, og vi kan ikke utelukke noe, legger han til.

Den savnede kvinnen, som har fire barn, er omtrent 170 cm høy. Hun skal ha vært iført olabukser og ei mørk jakke da hun forsvant.